Rahkapannari ja karpalosose | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pannukakku rahkalla

Rahkapannari ja karpalosose

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Maitorahka tekee pannukakusta ruokaisaa. Rahkapannarin kanssa maistuu marjasose. Sekoita marjasose helposti pakastekarpaloista ja sokerista.

Ainekset

250 g
(1 prk) maitorahkaa
6 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Suolaa
50 g
Sulatettua margariinia

karpalosose

200 g
Pakastekarpaloita
3 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Notkista rahka kulhossa. Sekoita joukkoon osa maidosta ja munat.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
6 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
2

Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota noin puoli tuntia.

4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
50 g
Sulatettua margariinia
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
3

Valuta taikina leivinpaperoidulle uunipannulle tai -vuokaan (n. 25 x 30 cm). Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

4

Anna pannarin jäähtyä. Survo sulatetut karpalot sokerin kanssa ja tarjoile pannarin kera.

200 g
Pakastekarpaloita
3 rkl
Sokeria
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

923

220

6,0 g

1,9 g

30,4 g

11,5 g

1,6 g

9,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli