Mansikkarahka

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

15 min

Samettisen kuohkea mansikkarahka maistuu jälkiruokana tai välipalana. Helppo marjarahka onnistuu sekä tuoreista että pakastetuista mansikoista. Kun teet rahkan pakastetuista marjoista, paloittele ne kohmeisina.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 rs/ps) mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
2 dlvispikermaa
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
250 g(1 prk) maitorahkaa

Valmistus

  1. 1

    Perkaa ja paloittele tuoreet mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, anna niiden sulaa hetki huoneenlämmössä ja paloittele mansikat kohmeisina.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs/ps) mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
  2. 2

    Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    2 rklsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Sekoita rahka ja paloitellut mansikat keskenään. Kääntele kermavaahto seokseen.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
8.6.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä