Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkarahka

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Samettisen kuohkea mansikkarahka maistuu jälkiruokana tai välipalana. Helppo marjarahka onnistuu sekä tuoreista että pakastetuista mansikoista. Kun teet rahkan pakastetuista marjoista, paloittele ne kohmeisina.

Ainekset

250 g
(1 rs/ps) mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
2 dl
vispikermaa
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
250 g
(1 prk) maitorahkaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Perkaa ja paloittele tuoreet mansikat. Jos käytät pakastemansikoita, anna niiden sulaa hetki huoneenlämmössä ja paloittele mansikat kohmeisina.

250 g
(1 rs/ps) mansikoita (tuoreita tai pakastettuja)
2

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.

2 dl
vispikermaa
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3

Sekoita rahka ja paloitellut mansikat keskenään. Kääntele kermavaahto seokseen.

250 g
(1 prk) maitorahkaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.6.2022
|
Muokattu: 29.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

275

1150

19,5 g

13,5 g

15,0 g

14,8 g

1,3 g

7,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli