Rahkapiirakat - Yhteishyvä

Rahkapiirakat

Rahkapiirakka
Kappaleita
24
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Pienet rahkapiirakat tai rahkapullat saavat vaihtelua rahkapiirakan täytteeseen omenalohkoista tai mustikoista.
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA:

2 1/2 dl
Maitoa
1/2 kpl
Hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1/2 kpl
Kananmuna
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Kardemummaa
7 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia

TÄYTE:

250 g
Maitorahkaa
1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Kermaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
Rusinoita

VOITELUUN:

Munaa

Näin teet

1

Vaihtelua täytteeseen

Samaan tapaan valmistat muitakin piirakoita. Rahkapiirakoita voi rikastaa panemalla syvennykseen ensin muutaman omenanlohkon ja levittämällä päälle rahkaseosta. Mustikkapiirakoiden täytteeksi sekoitetaan pakastemustikoiden joukkoon sokeria ja hiukan perunajauhoja. Täytteeksi käyvät myös sokeroitu puolukkasurvos ja paistonkestävät marmeladit.

Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja. Riko muna kuppiin ja vatkaa sen rakenne rikki. Käytä taikinaan puolet munasta ja loppu voiteluun. Lisää taikinanesteeseen muna, sokeri, suola...
2

Valmista pullataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoja. Riko muna kuppiin ja vatkaa sen rakenne rikki. Käytä taikinaan puolet munasta ja loppu voiteluun. Lisää taikinanesteeseen muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Alusta suurin osa jauhoista joukkoon ja lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Lisää vielä tarvittaessa hiukan jauhoja, niin että saat kimmoisan, mutta pehmeän taikinan. Anna taikinan kohota muovilla tai liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna nousta hyvin liinalla ja muovilla peitettynä vedottomassa paikassa.
3

Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna nousta hyvin liinalla ja muovilla peitettynä vedottomassa paikassa.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohonneisiin pulliin esimerkiksi lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullien reunat munalla.
4

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohonneisiin pulliin esimerkiksi lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullien reunat munalla.

Lusikoi syvennykseen täytettä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
5

Lusikoi syvennykseen täytettä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 7.1.2019
Jaa Somessa