Juuressipsit
60 min

Nappaa talteen!
Tee leffaillan rapeat sipsit itse! Astetta terveellisemmät perunalastut ja juuressipsit syntyvät helposti uunissa paahtamalla. Valmista perunoista, bataatista ja palsternakasta kulhollinen juureslastuja dipin kanssa naposteltavaksi tai viikonlopun ruoan lisukkeeksi.
| 4 kpl | perunaa |
| 2 kpl | palsternakkaa |
| 1 kpl | bataatti |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa ne ohuen ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä, kuorimaveitsellä tai monitoimikoneella.
- 2.
Laita lastut kulhoon ja kaada öljy päälle. Pyörittele lastuja käsin, jotta öljy leviää niihin tasaisesti.
- 3.
Levitä lastut yhdeksi kerrokseksi leivinpaperoiduille pelleille. Paahda niitä pellillinen kerrallaan 175-asteisessa uunissa, välillä käännellen, kunnes lastut ovat rapeita ja hieman ruskistuneita. Ota rapeiksi kypsyneet lastut pois pelliltä ja jatka pehmeiden lastujen paahtamista. Paahtoaika riippuu lastujen paksuudesta.
- 4.
Mausta valmiit lastut suolalla ja tarjoa ne esimerkiksi yrteillä maustetun kermaviilin tai chilimajoneesin kanssa.
Juuressipsit
arvosana5/5
60 min
Tee leffaillan rapeat sipsit itse! Astetta terveellisemmät perunalastut ja juuressipsit syntyvät helposti uunissa paahtamalla. Valmista perunoista, bataatista ja palsternakasta kulhollinen juureslastuja dipin kanssa naposteltavaksi tai viikonlopun ruoan lisukkeeksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | perunaa |
| 2 kpl | palsternakkaa |
| 1 kpl | bataatti |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa ne ohuen ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä, kuorimaveitsellä tai monitoimikoneella.
Määrä Ainesosa 4 kpl perunaa 2 kpl palsternakkaa 1 kpl bataatti - 2
Laita lastut kulhoon ja kaada öljy päälle. Pyörittele lastuja käsin, jotta öljy leviää niihin tasaisesti.
Määrä Ainesosa 1/2 dl rypsiöljyä - 3
Levitä lastut yhdeksi kerrokseksi leivinpaperoiduille pelleille. Paahda niitä pellillinen kerrallaan 175-asteisessa uunissa, välillä käännellen, kunnes lastut ovat rapeita ja hieman ruskistuneita. Ota rapeiksi kypsyneet lastut pois pelliltä ja jatka pehmeiden lastujen paahtamista. Paahtoaika riippuu lastujen paksuudesta.
- 4
Mausta valmiit lastut suolalla ja tarjoa ne esimerkiksi yrteillä maustetun kermaviilin tai chilimajoneesin kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa
Ravintosisältö
139
Energiaa kcal
580
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
139
Energiaa kcal
580
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























