Juuressipsit

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

60 min

Tee leffaillan rapeat sipsit itse! Astetta terveellisemmät perunalastut ja juuressipsit syntyvät helposti uunissa paahtamalla. Valmista perunoista, bataatista ja palsternakasta kulhollinen juureslastuja dipin kanssa naposteltavaksi tai viikonlopun ruoan lisukkeeksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 kplperunaa
2 kplpalsternakkaa
1 kplbataatti
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa ne ohuen ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä, kuorimaveitsellä tai monitoimikoneella.

    MääräAinesosa
    4 kplperunaa
    2 kplpalsternakkaa
    1 kplbataatti
  2. 2

    Laita lastut kulhoon ja kaada öljy päälle. Pyörittele lastuja käsin, jotta öljy leviää niihin tasaisesti.

    MääräAinesosa
    1/2 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Levitä lastut yhdeksi kerrokseksi leivinpaperoiduille pelleille. Paahda niitä pellillinen kerrallaan 175-asteisessa uunissa, välillä käännellen, kunnes lastut ovat rapeita ja hieman ruskistuneita. Ota rapeiksi kypsyneet lastut pois pelliltä ja jatka pehmeiden lastujen paahtamista. Paahtoaika riippuu lastujen paksuudesta.

  4. 4

    Mausta valmiit lastut suolalla ja tarjoa ne esimerkiksi yrteillä maustetun kermaviilin tai chilimajoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä