Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juuressipsit

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tee leffaillan rapeat sipsit kotona! Astetta terveellisemmät perunalastut ja juuressipsit syntyvät helposti uunissa paahtamalla. Paahda perunoista, bataatista ja palsternakasta kulhollinen juureslastuja vaikkapa yrtti- tai chilidipin kanssa naposteltavaksi - tai viikonlopun ruoan lisukkeeksi.

Ainekset

4 kpl
Perunaa
2 kpl
Palsternakkaa
1 kpl
bataatti
1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa ne ohuen ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä, kuorimaveitsellä tai monitoimikoneella.

4 kpl
Perunaa
2 kpl
Palsternakkaa
1 kpl
bataatti
2

Laita lastut kulhoon ja kaada öljy päälle. Pyörittele lastuja käsin, jotta öljy leviää niihin tasaisesti.

3

Levitä lastut yhdeksi kerrokseksi leivinpaperoiduille pelleille. Paahda niitä pellillinen kerrallaan 175-asteisessa uunissa, välillä käännellen, kunnes lastut ovat rapeita ja hieman ruskistuneita. Ota rapeiksi kypsyneet lastut pois pelliltä ja jatka pehmeiden lastujen paahtamista. Paahtoaika riippuu lastujen paksuudesta.

4

Mausta valmiit lastut suolalla ja tarjoa ne esimerkiksi yrteillä maustetun kermaviilin tai chilimajoneesin kanssa.

1/2 tl
suolaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.7.2005
|
Muokattu: 26.8.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

139

580

8,0 g

0,5 g

13,8 g

2,8 g

2,5 g

1,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli