Ranskalainen kalakeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 dlkalalientä fondista tai kuutioista
4 rkltomaattisosetta
2 kplvalkosipulin kynttä
1 tltimjamia
1 kplveteen säilöttyjä simpukoita
2 kpl(à 250 g) pakastekasvissuikaleita
300 gkalakuutioita (esim. pakastesei)
mustapippuria
2 tlsitruunamehua halutessasi
tuoretta basilikaa

Lisäksi:

valkosipulimajoneesia
patonkia tai lämpimiä leipiä

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta kalaliemi. Lisää joukkoon simpukoista valutettu liemi. Mausta liemi tomaattisoseella, valkosipulilla ja timjamilla. Lisää kiehuvaan liemeen pakastekasvikset ja kalakuutiot. Mausta mustapippurilla sekä halutessasi sitruunamehulla. Keitä hiljalleen 5–10 minuuttia riippuen käytätkö tuoretta tai pakastekalaa.

    Lisää simpukat. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää keittoon runsaasti hienonnettua basilikaa. Tarjoa lisänä murskatulla valkosipulilla maustettua majoneesia ja patonkia tai paahtoleipäviipaleita, jotka on voideltu margariinilla ja joille on siroteltu persiljaa tai timjamia ja pantu kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä