Ranskalainen kalakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ranskalainen kalakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

8 dl
Kalalientä fondista tai kuutioista
4 rkl
Tomaattisosetta
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 tl
Timjamia
1 kpl
Veteen säilöttyjä simpukoita
2 kpl
(à 250 g) pakastekasvissuikaleita
300 g
Kalakuutioita (esim. pakastesei)
Mustapippuria
2 tl
Sitruunamehua halutessasi
Tuoretta basilikaa

lisäksi:

Valkosipulimajoneesia
Patonkia tai lämpimiä leipiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta kalaliemi. Lisää joukkoon simpukoista valutettu liemi. Mausta liemi tomaattisoseella, valkosipulilla ja timjamilla. Lisää kiehuvaan liemeen pakastekasvikset ja kalakuutiot. Mausta mustapippurilla sekä halutessasi sitruunamehulla. Keitä hiljalleen 5–10 minuuttia riippuen käytätkö tuoretta tai pakastekalaa.

Lisää simpukat. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää keittoon runsaasti hienonnettua basilikaa. Tarjoa lisänä murskatulla valkosipulilla maustettua majoneesia ja patonkia tai paahtoleipäviipaleita, jotka on voideltu margariinilla ja joille on siroteltu persiljaa tai timjamia ja pantu kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 13.12.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.