Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperikiisseli ja vaniljainen mascarponevaahto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
tuoreita raparperinpaloja
7 dl
vettä
2 dl
seljankukanmehua
1/2 kpl
sitruunan kuori
2dl vaaleaa ruokosokeria

Suurus

3 rkl
perunajauhoja
1/2 dl
vettä

Mascarponevaahto

1 kpl
prk mascarpone-tuorejuustoa
1 kpl
munankeltuainen + 4 rkl sokeria
1 rkl
punssia
1/2 kpl
vaniljatangon sisus
1 kpl
valkuainen

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele raparperi. Keitä sitruunankuoripalaa 5 minuuttia makeassa mehussa ennen kuin lisäät raparperipalat.

2

Keitä raparperi pehmeäksi, suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Tarkista makeus.

3

Kaada kulhoon ja ripottele kiisselin pinnalle hieman sokeria. Jäähdytä ja nouki sitruunankuori pois kiisselistä.

4

Valmista mascarponevaahto: Vaahdota keltuainen sokerin kera, lisää mascarpone ja mausta punssilla ja vaniljalla. Vaahdota valkuainen ja lisää se mascarponevaahtoon varovasti. Jäähdytä vähintään 4 tuntia jääkaapissa.

5

Annostele kiisseli jälkiruokakulhoon ja tee lusikalla mascarponepallo kiisselin päälle.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.