Raparperipiiras - Yhteishyvä

Raparperipiiras

???
Paloja
20
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
3/4 dl
Sokeria
3/4 dl
Juoksevaa margariinia
6 dl
Jauhoja

TÄYTE:

1 kg
Raparperia
1 kpl
Kermaviiliä tai ranskankermaa
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 dl
Sokeria

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja margariini. Sekoita hyvin loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia.Pese ja kuori ohuelti raparperit. Halkaise paksut varret. Kuutioi raparperit. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit.Kaada taikina leivinpaperin päälle. Kauli siitä jauhojen avulla uunipellin kokoinen levy. Nosta taikina leivinpapereineen pellille. Levitä raparperikuutiot taikinan päälle. Valuta pinnalle kermaviiliseos. Paista piiras 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pullapohja on kypsä.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa