Ainekset

MääräAinesosa
2 dlmaitoa
25 ghiivaa
2 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna
3/4 dlsokeria
3/4 dljuoksevaa margariinia
6 dljauhoja

Täyte:

1 kgraparperia
1 kplkermaviiliä tai ranskankermaa
1 kplkananmuna
1 1/2 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja margariini. Sekoita hyvin loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia.Pese ja kuori ohuelti raparperit. Halkaise paksut varret. Kuutioi raparperit. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit.Kaada taikina leivinpaperin päälle. Kauli siitä jauhojen avulla uunipellin kokoinen levy. Nosta taikina leivinpapereineen pellille. Levitä raparperikuutiot taikinan päälle. Valuta pinnalle kermaviiliseos. Paista piiras 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pullapohja on kypsä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä