Raparperipiiras

Nappaa talteen!
| 2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 3/4 dl | juoksevaa margariinia |
| 6 dl | jauhoja |
| Täyte: | |
|---|---|
| 1 kg | raparperia |
| 1 kpl | kermaviiliä tai ranskankermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | sokeria |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja margariini. Sekoita hyvin loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia.Pese ja kuori ohuelti raparperit. Halkaise paksut varret. Kuutioi raparperit. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit.Kaada taikina leivinpaperin päälle. Kauli siitä jauhojen avulla uunipellin kokoinen levy. Nosta taikina leivinpapereineen pellille. Levitä raparperikuutiot taikinan päälle. Valuta pinnalle kermaviiliseos. Paista piiras 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pullapohja on kypsä.
Raparperipiiras
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 3/4 dl | juoksevaa margariinia |
| 6 dl | jauhoja |
Täyte: | |
| 1 kg | raparperia |
| 1 kpl | kermaviiliä tai ranskankermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | sokeria |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, kananmuna ja sokeri. Lisää joukkoon puolet jauhoista ja margariini. Sekoita hyvin loput jauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla 30-45 minuuttia.Pese ja kuori ohuelti raparperit. Halkaise paksut varret. Kuutioi raparperit. Sekoita kermaviilin joukkoon muna ja sokerit.Kaada taikina leivinpaperin päälle. Kauli siitä jauhojen avulla uunipellin kokoinen levy. Nosta taikina leivinpapereineen pellille. Levitä raparperikuutiot taikinan päälle. Valuta pinnalle kermaviiliseos. Paista piiras 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pullapohja on kypsä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












