Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperitorttu

Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta

Ainekset

4 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria, josta 1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl
Hasselpäkinjauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja

Väliin

1/2 - 3/4 l
Raparperipaloja
2 dl
Hyytelösokeria
(1-2 rkl tuoretta minttua silputtuna)

Päälle

Raparperia + kermavaahtoa
(muutama mintun lehti)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin täyte: kuumenna raparperipaloja miedossa lämmössä kattilassa kunnes neste alkaa irrota. Tai pehmitä ne täydellä teholla mikroaaltouunissa kulhoon paloiteltuna (täysi teho 3 min.) Sekoita ja lisää hyytelösokeri ja jatka kuumentamista kunnes sokeri sulaa ja raparperit alkavat hajota. Nosta kattila levyltä ja lisää minttusilppu.Nosta seoksesta erilleen muutama kaunis kokonainen raparperipala tortun päälle pantavaksi. Jäähdytä loput.Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää sokerit edelleen vatkaten kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Sekoita jauhot, pähkinäjauhe ja leivinjauhe ja lisää seos varoen taikinaan.Kaada taikina leivinpaperille reunalliselle pellille ja tasoita. Kypsennä uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut hiukan sokeria. Levitä raparperisose sen päälle ja kierrä torttu rullaksi. Jäähdytä se ja leikkaa sitten paksuiksi viipaleiksi vadille. Koristele raparperipaloilla ja kermavaahdolla.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 10.2.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.