Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Riisimuropohjainen Nutella-jäätelökakku

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Riisimuropohjainen Nutella-jäätelökakku hurmaa kuumana kesäpäivänä niin lapset kuin aikuisetkin. Hasselpähkinästä ja sokerista tehty praliini tuo mukaan mukavaa rousketta ja Nutella vie kielen mennessään.

Ainekset

1 l
vaniljajäätelöä
250 g
suklaata
1 l
riisimuroja
1/2 dl
sokeria
1 dl
hasselpähkinöitä
1/2 dl
Nutellaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Ota jäätelö sulamaan.

1 l
vaniljajäätelöä
2

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja sekoita riisimuroihin. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja jäähdytä kunnes suklaa on kovettunut.

250 g
suklaata
1 l
riisimuroja
3

Sulata sokeri paistinpannulla ja anna ruskistua, mutta varo polttamasta. Sekoita hasselpähkinät karamellisoituun sokeriin, levitä seos leivinpaperille ja anna kovettua. Rouhi kovettunut hasselpähkinä-sokeriseos veitsellä karkeaksi rouheeksi.

1/2 dl
sokeria
1 dl
hasselpähkinöitä
4

Sekoita Nutella, osittain sulanut vaniljajäätelö sekä puolet hasselpähkinöistä ja levitä riisimuropohjalle. Pakasta kunnes jäätelö on kovettunut. Koristele Nutella-jäätelökakku lopuilla pähkinöillä ja suklaarouheella ja tarjoile.

1/2 dl
Nutellaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 11.11.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

857

3588

43,5 g

20,5 g

98,5 g

68,3 g

4,5 g

16,0 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Nutellaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli