Riisimuropohjainen Nutella-jäätelökakku
Riisimuropohjainen Nutella-jäätelökakku
Yhteistyössä

Riisimuropohjainen Nutella-jäätelökakku

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Riisimuropohjainen Nutella-jäätelökakku hurmaa kuumana kesäpäivänä niin lapset kuin aikuisetkin. Hasselpähkinästä ja sokerista tehty praliini tuo mukaan mukavaa rousketta ja Nutella vie kielen mennessään.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvaniljajäätelöä
250 gsuklaata
1 lriisimuroja
1/2 dlsokeria
1 dlhasselpähkinöitä
1/2 dlnutellaa

Valmistus

  1. 1

    Ota jäätelö sulamaan.

    MääräAinesosa
    1 lvaniljajäätelöä
  2. 2

    Sulata suklaa varovasti mikrossa ja sekoita riisimuroihin. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja jäähdytä kunnes suklaa on kovettunut.

    MääräAinesosa
    250 gsuklaata
    1 lriisimuroja
  3. 3

    Sulata sokeri paistinpannulla ja anna ruskistua, mutta varo polttamasta. Sekoita hasselpähkinät karamellisoituun sokeriin, levitä seos leivinpaperille ja anna kovettua. Rouhi kovettunut hasselpähkinä-sokeriseos veitsellä karkeaksi rouheeksi.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsokeria
    1 dlhasselpähkinöitä
  4. 4

    Sekoita Nutella, osittain sulanut vaniljajäätelö sekä puolet hasselpähkinöistä ja levitä riisimuropohjalle. Pakasta kunnes jäätelö on kovettunut. Koristele Nutella-jäätelökakku lopuilla pähkinöillä ja suklaarouheella ja tarjoile.

    MääräAinesosa
    1/2 dlnutellaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl Nutellaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
11.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä