Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ei kuvaa

Riisivanukas (Ris à la Malta)

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

1 l
maitoa
1 dl
puuroriisiä
3 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 kpl
vaniljatanko
2 dl
kuohukermaa
1 dl
mantelilastuja paahdettuna

Kirsikkakastike

3 dl
pakastekirsikoita
3 dl
vettä
3/4 dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Laita paksupohjaiseen kasariin maito, sokeri ja suola. Halkaise vaniljatanko, kaavi sisus maidon joukkon ja lisää myös halkaistu tanko.

2

Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää riisi. Hauduta miedolla lämmöllä aika-ajoin sekoittaen noin tunnin ajan. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poista vaniljatanko.

3

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele puuron joukkoon yhdessä paahdettujen manteleiden kanssa.

4

Laita kirsikat, vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

5

Lisää perunajauhon joukkoon tilkka kylmää vettä ja sekoita hyvin.

6

Kaada perunajauhoseos ohuena nauhana kiehuvaan liemeen ja sekoita hyvin.

7

Anna seoksen pulpahtaa ja lisää raastettu sitruunankuori.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.