Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Riisivanukas (Ris à la Malta)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lmaitoa
1 dlpuuroriisiä
3 rklsokeria
1 tlsuolaa
1 kplvaniljatanko
2 dlkuohukermaa
1 dlmantelilastuja paahdettuna

Kirsikkakastike

3 dlpakastekirsikoita
3 dlvettä
3/4 dlsokeria
2 rklperunajauhoja
1 kplsitruunan kuori raastettuna

Valmistus

  1. 1

    Laita paksupohjaiseen kasariin maito, sokeri ja suola. Halkaise vaniljatanko, kaavi sisus maidon joukkon ja lisää myös halkaistu tanko.

  2. 2

    Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää riisi. Hauduta miedolla lämmöllä aika-ajoin sekoittaen noin tunnin ajan. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poista vaniljatanko.

  3. 3

    Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele puuron joukkoon yhdessä paahdettujen manteleiden kanssa.

  4. 4

    Laita kirsikat, vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

  5. 5

    Lisää perunajauhon joukkoon tilkka kylmää vettä ja sekoita hyvin.

  6. 6

    Kaada perunajauhoseos ohuena nauhana kiehuvaan liemeen ja sekoita hyvin.

  7. 7

    Anna seoksen pulpahtaa ja lisää raastettu sitruunankuori.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä