Ruhtinaskakku
15 min

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (a 500 g)pakastettua voitaikinaa yhtenä levynä |
| Voiteluun | |
|---|---|
| munaa | |
| 1/2 - 1 l | mansikoita tai muita makeita marjoja |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 - 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
- 1.
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa kahtia. Kaaviloi kumpikin puoli taikinasta noin 1 cm:n vahvuiseksi levyksi. Tee toisesta kakkuun sellaisenaan pohja eli nosta se leivinpaperille pellille ja pistele haarukalla. Leikkaa toinen levy kapeiksi nauhoiksi ja muotoile niistä ristikko pellille. Voitele ristikon pinta munalla välttäen reunojen voitelua. Se estää taikinan kohoamisen. Pistele ristikkoon reikiä haarukalla. Kypsennä levyt 225-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi ja jäähdytä.Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja viipaloi päälle runsaat puolet mansikoista. Vaahdota ja mausta kerma. Levitä se runsaana kerroksena marjaviipaleiden päälle. Nosta ristikko pinnalle ja paina niin, että kerma pursuaa ylös aukoista. Koristele kakku lopuilla marjoilla. Sirota pintaan sihdin läpi tomusokeria. Tarjoa kakku puolen tunnin kuluttua.
Ruhtinaskakku
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (a 500 g)pakastettua voitaikinaa yhtenä levynä |
Voiteluun | |
| munaa | |
| 1/2 - 1 l | mansikoita tai muita makeita marjoja |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 - 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Valmistus
- 1
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa kahtia. Kaaviloi kumpikin puoli taikinasta noin 1 cm:n vahvuiseksi levyksi. Tee toisesta kakkuun sellaisenaan pohja eli nosta se leivinpaperille pellille ja pistele haarukalla. Leikkaa toinen levy kapeiksi nauhoiksi ja muotoile niistä ristikko pellille. Voitele ristikon pinta munalla välttäen reunojen voitelua. Se estää taikinan kohoamisen. Pistele ristikkoon reikiä haarukalla. Kypsennä levyt 225-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi ja jäähdytä.Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja viipaloi päälle runsaat puolet mansikoista. Vaahdota ja mausta kerma. Levitä se runsaana kerroksena marjaviipaleiden päälle. Nosta ristikko pinnalle ja paina niin, että kerma pursuaa ylös aukoista. Koristele kakku lopuilla marjoilla. Sirota pintaan sihdin läpi tomusokeria. Tarjoa kakku puolen tunnin kuluttua.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












