Ruhtinaskakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruhtinaskakku

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa

Ainekset

1 kpl
(a 500 g)pakastettua voitaikinaa yhtenä levynä

voiteluun

Munaa
1/2 - 1 l
Mansikoita tai muita makeita marjoja
2 dl
Kuohukermaa
1 - 2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa kahtia. Kaaviloi kumpikin puoli taikinasta noin 1 cm:n vahvuiseksi levyksi. Tee toisesta kakkuun sellaisenaan pohja eli nosta se leivinpaperille pellille ja pistele haarukalla. Leikkaa toinen levy kapeiksi nauhoiksi ja muotoile niistä ristikko pellille. Voitele ristikon pinta munalla välttäen reunojen voitelua. Se estää taikinan kohoamisen. Pistele ristikkoon reikiä haarukalla. Kypsennä levyt 225-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi ja jäähdytä.Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja viipaloi päälle runsaat puolet mansikoista. Vaahdota ja mausta kerma. Levitä se runsaana kerroksena marjaviipaleiden päälle. Nosta ristikko pinnalle ja paina niin, että kerma pursuaa ylös aukoista. Koristele kakku lopuilla marjoilla. Sirota pintaan sihdin läpi tomusokeria. Tarjoa kakku puolen tunnin kuluttua.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.