Rukiiset ohra-jauhelihapasteijat

Ainekset (19 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(à 400 g) ruisperunataikinaa
1 dlrikottuja ohrasuurimoita
5 dlkasvislientä
250 gjauhelihaa
1 kplporkkana
1/2 kplpunaista paprikaa
1/2 tlsuolaa
1 tltimjamia
1/2 dlsilputtua basilikaa
rouhittua mustapippuria

Voiteluun ja päälle

2 kplkananmunaa
2 dlvoimakasta juustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi. Valuta siivilässä. Ruskista jauheliha pannussa. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia jauhelihan kanssa, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla, timjamilla ja basilikalla. Yhdistä seos ohrasuurimoihin.Kauli taikina ja leikkaa se (n. 10 cm x 10 cm) neliöiksi. Nosta neliöille nokare täytettä. Voitele neliön reunat vatkatulla kananmunalla ja taita kolmioksi. Voitele kananmunalla, pistele haarukalla, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista pasteijat 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä