Rukiiset ohra-jauhelihapasteijat

Nappaa talteen!
| 2 kpl | (à 400 g) ruisperunataikinaa |
| 1 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 5 dl | kasvislientä |
| 250 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 dl | silputtua basilikaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| Voiteluun ja päälle | |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | voimakasta juustoraastetta |
- 1.
Sulata taikina. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi. Valuta siivilässä. Ruskista jauheliha pannussa. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia jauhelihan kanssa, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla, timjamilla ja basilikalla. Yhdistä seos ohrasuurimoihin.Kauli taikina ja leikkaa se (n. 10 cm x 10 cm) neliöiksi. Nosta neliöille nokare täytettä. Voitele neliön reunat vatkatulla kananmunalla ja taita kolmioksi. Voitele kananmunalla, pistele haarukalla, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista pasteijat 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Rukiiset ohra-jauhelihapasteijat
Ainekset (19 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | (à 400 g) ruisperunataikinaa |
| 1 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 5 dl | kasvislientä |
| 250 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 dl | silputtua basilikaa |
| rouhittua mustapippuria | |
Voiteluun ja päälle | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | voimakasta juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Sulata taikina. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi. Valuta siivilässä. Ruskista jauheliha pannussa. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia jauhelihan kanssa, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla, timjamilla ja basilikalla. Yhdistä seos ohrasuurimoihin.Kauli taikina ja leikkaa se (n. 10 cm x 10 cm) neliöiksi. Nosta neliöille nokare täytettä. Voitele neliön reunat vatkatulla kananmunalla ja taita kolmioksi. Voitele kananmunalla, pistele haarukalla, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista pasteijat 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












