Rukiiset ohra-jauhelihapasteijat - Yhteishyvä

Rukiiset ohra-jauhelihapasteijat

Annokset
19
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 400 g) ruisperunataikinaa
1 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
5 dl
Kasvislientä
250 g
Jauhelihaa
1 kpl
Porkkana
1/2 kpl
Punaista paprikaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
1/2 dl
Silputtua basilikaa
Rouhittua mustapippuria

VOITELUUN JA PÄÄLLE

2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Voimakasta juustoraastetta

Näin teet

1

Sulata taikina. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi. Valuta siivilässä. Ruskista jauheliha pannussa. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi. Huuhtele ja kuutioi paprika. Kuullota kasviksia jauhelihan kanssa, kunnes ne pehmenevät. Mausta suolalla, timjamilla ja basilikalla. Yhdistä seos ohrasuurimoihin.Kauli taikina ja leikkaa se (n. 10 cm x 10 cm) neliöiksi. Nosta neliöille nokare täytettä. Voitele neliön reunat vatkatulla kananmunalla ja taita kolmioksi. Voitele kananmunalla, pistele haarukalla, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista pasteijat 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa