Rukiiset sitruunasilakat

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
valkopippuria myllystä
1 dltillisilppua
1/2 kplsitruunan mehu ja raastettu kuori
2 dlruokakermaa

Pinnalle:

1 - 2 dljauhettuja hapankorppuja

Valmistus

  1. 1

    Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten. Sirota pinnalle suolaa, jauha valkopippuria ja levitä tillisilppua. Taivuta kalat takaisin kalan muotoon ja lado limittäin voideltuun, matalaan uunivuokaan. Kaada päälle sitruunamehu ja anna kalojen maustua jonkin aikaa viileässä. Sekoita sitruunan kuoriraaste kerman joukkoon ja kaada seos kalojen päälle. Levitä pinnalle hapankorppujauhetta. Kypsennä uunissa 175-asteessa 30–40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä