Rukiiset sitruunasilakat - Yhteishyvä

Rukiiset sitruunasilakat

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Silakkafileitä
1 tl
Suolaa
Valkopippuria myllystä
1 dl
Tillisilppua
1/2 kpl
Sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 dl
Ruokakermaa

PINNALLE:

1 - 2 dl
Jauhettuja hapankorppuja

Näin teet

1

Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten. Sirota pinnalle suolaa, jauha valkopippuria ja levitä tillisilppua. Taivuta kalat takaisin kalan muotoon ja lado limittäin voideltuun, matalaan uunivuokaan. Kaada päälle sitruunamehu ja anna kalojen maustua jonkin aikaa viileässä. Sekoita sitruunan kuoriraaste kerman joukkoon ja kaada seos kalojen päälle. Levitä pinnalle hapankorppujauhetta. Kypsennä uunissa 175-asteessa 30–40 minuuttia.

Resepti
Riitta Pojanluoma
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa