Rukiiset sitruunasilakat

Nappaa talteen!
| 500 g | silakkafileitä |
| 1 tl | suolaa |
| valkopippuria myllystä | |
| 1 dl | tillisilppua |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu ja raastettu kuori |
| 2 dl | ruokakermaa |
| Pinnalle: | |
|---|---|
| 1 - 2 dl | jauhettuja hapankorppuja |
- 1.
Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten. Sirota pinnalle suolaa, jauha valkopippuria ja levitä tillisilppua. Taivuta kalat takaisin kalan muotoon ja lado limittäin voideltuun, matalaan uunivuokaan. Kaada päälle sitruunamehu ja anna kalojen maustua jonkin aikaa viileässä. Sekoita sitruunan kuoriraaste kerman joukkoon ja kaada seos kalojen päälle. Levitä pinnalle hapankorppujauhetta. Kypsennä uunissa 175-asteessa 30–40 minuuttia.
Rukiiset sitruunasilakat
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | silakkafileitä |
| 1 tl | suolaa |
| valkopippuria myllystä | |
| 1 dl | tillisilppua |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu ja raastettu kuori |
| 2 dl | ruokakermaa |
Pinnalle: | |
| 1 - 2 dl | jauhettuja hapankorppuja |
Valmistus
- 1
Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli lautaa vasten. Sirota pinnalle suolaa, jauha valkopippuria ja levitä tillisilppua. Taivuta kalat takaisin kalan muotoon ja lado limittäin voideltuun, matalaan uunivuokaan. Kaada päälle sitruunamehu ja anna kalojen maustua jonkin aikaa viileässä. Sekoita sitruunan kuoriraaste kerman joukkoon ja kaada seos kalojen päälle. Levitä pinnalle hapankorppujauhetta. Kypsennä uunissa 175-asteessa 30–40 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























