Rusina-pähkinäkakku
60 min

Nappaa talteen!
Tämä klassinen kahvikakku yhdistää mehukkaat rusinat ja rouskuvat pähkinät. Mausta kuivakakku lisäksi appelsiinin aromeilla: pomeranssinkuorella ja appelsiinimehulla. Koristele kakku halutessasi sulatetulla suklaalla.
| 200 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | pomeranssinkuorta |
| 60 g | (1 dl) rusinoita |
| 60 g | (1 dl) hasselpähkinärouhetta |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
- 1.
Voitele ja jauhota rengasvuoka (noin 1,8 l).
- 2.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot puhtaaseen kulhoon, lisää mausteet, rusinat ja pähkinät jauhoihin ja sekoita kevyesti. Sekoita jauhoseos ja appelsiinimehu taikinaan. Levitä taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
- 3.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.
- 4.
Anna kakun levätä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku sen jälkeen, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä vuoan alla huoneenlämpöiseksi.
Rusina-pähkinäkakku
arvosana5/5
60 min
Tämä klassinen kahvikakku yhdistää mehukkaat rusinat ja rouskuvat pähkinät. Mausta kuivakakku lisäksi appelsiinin aromeilla: pomeranssinkuorella ja appelsiinimehulla. Koristele kakku halutessasi sulatetulla suklaalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | pomeranssinkuorta |
| 60 g | (1 dl) rusinoita |
| 60 g | (1 dl) hasselpähkinärouhetta |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja jauhota rengasvuoka (noin 1,8 l).
- 2
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot puhtaaseen kulhoon, lisää mausteet, rusinat ja pähkinät jauhoihin ja sekoita kevyesti. Sekoita jauhoseos ja appelsiinimehu taikinaan. Levitä taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 2 dl sokeria 3 kpl kananmunaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1/2 tl pomeranssinkuorta 60 g (1 dl) rusinoita 60 g (1 dl) hasselpähkinärouhetta 2 rkl appelsiinimehua - 3
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.
- 4
Anna kakun levätä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku sen jälkeen, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä vuoan alla huoneenlämpöiseksi.
Vinkki: Voit korvata rusinat korinteilla ja hasselpähkinärouheen mantelirouheella.
Ravintosisältö
230
Energiaa kcal
962
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,6 g
Hiilihydraatteja
13,4 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
230
Energiaa kcal
962
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,6 g
Hiilihydraatteja
13,4 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl vaniljasokeria, 0.5 tl pomeranssinkuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























