Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rusina-pähkinäkakku

Rusina-pähkinäkakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Tämä klassinen kahvikakku yhdistää mehukkaat rusinat ja rouskuvat pähkinät. Mausta kuivakakku lisäksi appelsiinin aromeilla: pomeranssinkuorella ja appelsiinimehulla. Jos haluat koristella kakun, sulata sen pinnalle suklaakuorrutus tai kokeile piparkakkumausteella maustettua tuorejuustokuorrutusta.

Ainekset

200 g
Voita tai margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
Pomeranssinkuorta
60 g
(1 dl) rusinoita tai korintteja
60 g
(1 dl) hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
2 rkl
appelsiinimehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja jauhota rengasvuoka (noin 1,8 l).

2

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot puhtaaseen kulhoon, lisää mausteet, rusinat ja pähkinät jauhoihin ja sekoita kevyesti. Sekoita jauhoseos ja appelsiinimehu taikinaan. Levitä taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

200 g
Voita tai margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
Pomeranssinkuorta
60 g
(1 dl) rusinoita tai korintteja
60 g
(1 dl) hasselpähkinä- tai mantelirouhetta
2 rkl
appelsiinimehua
3

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

4

Anna kakun levätä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku sen jälkeen, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä vuoan alla huoneenlämpöiseksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvausjärjestelyt:
sanna kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.2.2005
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

230

962

13,6 g

7,1 g

22,6 g

13,4 g

1,5 g

3,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl vaniljasokeria,

0,5 tl Pomeranssinkuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli