Rusina-pähkinäkakku

arvosana5/5

(1)arvio
16 Palaa

60 min

Tämä klassinen kahvikakku yhdistää mehukkaat rusinat ja rouskuvat pähkinät. Mausta kuivakakku lisäksi appelsiinin aromeilla: pomeranssinkuorella ja appelsiinimehulla. Koristele kakku halutessasi sulatetulla suklaalla.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai margariinia
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1/2 tlpomeranssinkuorta
60 g(1 dl) rusinoita
60 g(1 dl) hasselpähkinärouhetta
2 rklappelsiinimehua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja jauhota rengasvuoka (noin 1,8 l).

  2. 2

    Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot puhtaaseen kulhoon, lisää mausteet, rusinat ja pähkinät jauhoihin ja sekoita kevyesti. Sekoita jauhoseos ja appelsiinimehu taikinaan. Levitä taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai margariinia
    2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    3 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    1/2 tlpomeranssinkuorta
    60 g(1 dl) rusinoita
    60 g(1 dl) hasselpähkinärouhetta
    2 rklappelsiinimehua
  3. 3

    Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

  4. 4

    Anna kakun levätä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku sen jälkeen, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä vuoan alla huoneenlämpöiseksi.

Vinkki: Voit korvata rusinat korinteilla ja hasselpähkinärouheen mantelirouheella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl vaniljasokeria, 0.5 tl pomeranssinkuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä