Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rusina-pähkinäkakku

timer-icon60 min
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Tämä klassinen kahvikakku yhdistää mehukkaat rusinat ja rouskuvat pähkinät. Mausta kuivakakku lisäksi appelsiinin aromeilla: pomeranssinkuorella ja appelsiinimehulla. Koristele kakku halutessasi sulatetulla suklaalla.

Ainekset

200 g
Voita tai margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
Pomeranssinkuorta
60 g
(1 dl) rusinoita
60 g
(1 dl) hasselpähkinärouhetta
2 rkl
appelsiinimehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja jauhota rengasvuoka (noin 1,8 l).

2

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot puhtaaseen kulhoon, lisää mausteet, rusinat ja pähkinät jauhoihin ja sekoita kevyesti. Sekoita jauhoseos ja appelsiinimehu taikinaan. Levitä taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

200 g
Voita tai margariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
Pomeranssinkuorta
60 g
(1 dl) rusinoita
60 g
(1 dl) hasselpähkinärouhetta
2 rkl
appelsiinimehua
3

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

4

Anna kakun levätä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku sen jälkeen, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä vuoan alla huoneenlämpöiseksi.

Vinkki: Voit korvata rusinat korinteilla ja hasselpähkinärouheen mantelirouheella.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Marja Samuli
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.12.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

230

962

13,6 g

7,1 g

22,6 g

13,4 g

1,5 g

3,6 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl vaniljasokeria,

0,5 tl Pomeranssinkuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli