Voitele ja jauhota rengasvuoka (noin 1,8 l).
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot puhtaaseen kulhoon, lisää mausteet, rusinat ja pähkinät jauhoihin ja sekoita kevyesti. Sekoita jauhoseos ja appelsiinimehu taikinaan. Levitä taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.
Anna kakun levätä vuoassa 15 minuuttia. Kumoa kakku sen jälkeen, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä vuoan alla huoneenlämpöiseksi.
Vinkki: Voit korvata rusinat korinteilla ja hasselpähkinärouheen mantelirouheella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
230
962
13,6 g
7,1 g
22,6 g
13,4 g
1,5 g
3,6 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl vaniljasokeria,
0,5 tl Pomeranssinkuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli