Sacherkakku - Yhteishyvä

Sacherkakku

Sacherkakku
Paloja
16
Sacherkakku kruunaa juhlan. Suussa sulavassa kakussa on suklaata ja aprikoosihilloa. Tarjoa halutessasi lisäksi kermavaahtoa.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

200 g
Voita tai margariinia
200 g
Tummaa leivontasuklaata
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kidesokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa

VUOAN VOITELUUN JA JAUHOTTAMISEEN

Margariinia
Korppujauhoja

KOSTUTUS

1 dl
Vettä
2 rkl
Tummaa rommia

TÄYTE

1 1/2 kpl
(300 g) aprikoosihilloa

KUORRUTUS

200 g
Tummaa suklaata
2 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Kuohukermaa

KORISTEEKSI

Suklaata

Näin teet

1

Valmista pohja. Paloittele voi ja suklaa. Sulata ne kattilassa matalalla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele kuivat aineet vaahtoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt voi-suklaasula. Voitele ja jauhota pyöreä (n. 3 l) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

200 g
Tummaa leivontasuklaata
200 g
Voita tai margariinia
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kidesokeria
1 tl
Leivinjauhetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa
1 tl
Kanelia
Margariinia
Korppujauhoja
2

Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jos pinta saa väriä ja kakku on vielä sisältä raaka, peitä leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se.

3

Leikkaa pohja jäähtyneenä kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä. Kostuta kakku veden ja rommin sekoituksella. Täytä kakku hillolla. Kuorrutusta varten paloittele suklaa ja sulata se kattilassa rasvan kanssa miedolla lämmöllä sekoitellen. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Viimeistele suklaalla.

1 dl
Vettä
2 rkl
Tummaa rommia
1 1/2 kpl
(300 g) aprikoosihilloa
Suklaata
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g528 g
Proteiinia4 g71 g
Rasvaa22 g359 g
Kuituja2 g28 g
Energiaa kj1487 23787
Energiaa kcal355 5682

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kanelia

  • 0,5 tl Jauhettua neilikkaa

  • Margariinia

  • Korppujauhoja

  • 1 dl Vettä

  • Suklaata

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja33 g528 g
Proteiinia4 g71 g
Rasvaa22 g359 g
Kuituja2 g28 g
Energiaa kj1487 23787
Energiaa kcal355 5682

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kanelia

  • 0,5 tl Jauhettua neilikkaa

  • Margariinia

  • Korppujauhoja

  • 1 dl Vettä

  • Suklaata

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.