Sacherkakku | Kakut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sacherkakku

Sacherkakku

Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Sacherkakku kruunaa juhlan. Suussa sulavassa kakussa on suklaata ja aprikoosihilloa. Tarjoa halutessasi lisäksi kermavaahtoa.

Ainekset

pohja

200 g
Voita tai margariinia
200 g
Tummaa leivontasuklaata
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kidesokeria
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa

vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Margariinia
Korppujauhoja

kostutus

1 dl
Vettä
2 rkl
Tummaa rommia

täyte

1 1/2 kpl
(300 g) aprikoosihilloa

kuorrutus

200 g
Tummaa suklaata
2 rkl
Voita tai margariinia
1 dl
Kuohukermaa

koristeeksi

Suklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista pohja. Paloittele voi ja suklaa. Sulata ne kattilassa matalalla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele kuivat aineet vaahtoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt voi-suklaasula. Voitele ja jauhota pyöreä (n. 3 l) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

200 g
Tummaa leivontasuklaata
200 g
Voita tai margariinia
4 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kidesokeria
1 tl
Leivinjauhetta
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Jauhettua neilikkaa
1 tl
Kanelia
Margariinia
Korppujauhoja
2

Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla 40–45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jos pinta saa väriä ja kakku on vielä sisältä raaka, peitä leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se.

3

Leikkaa pohja jäähtyneenä kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä. Kostuta kakku veden ja rommin sekoituksella. Täytä kakku hillolla. Kuorrutusta varten paloittele suklaa ja sulata se kattilassa rasvan kanssa miedolla lämmöllä sekoitellen. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Viimeistele suklaalla.

1 dl
Vettä
2 rkl
Tummaa rommia
1 1/2 kpl
(300 g) aprikoosihilloa
Suklaata
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 9.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1487

355

22,4 g

12,4 g

33,0 g

24,9 g

1,8 g

4,4 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Kanelia,

0,5 tl Jauhettua neilikkaa,

Margariinia,

Korppujauhoja,

1 dl Vettä,

Suklaata.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli