Sahramipäärynät ja kanelijäätelö - Yhteishyvä

Sahramipäärynät ja kanelijäätelö

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kypsää, kiinteää päärynää
6 - 7 dl
Omenamehua
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kanelitanko
1/4 g
Sahramia
1 kpl
Sitruunan mehu

KANELIJÄÄTELÖ

1/2 l
Vaniljajäätelöä
2 tl
Kanelia

Näin teet

1

Kiehauta omenamehu, sokeri ja kanelitanko korkeassa kattilassa ja lisää joukkoon sahrami ja sitruunamehu. Kuori päärynät, mutta älä poista karaa. Nosta päärynät sahramiliemeen ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Kokeile tikulla, että päärynät tuntuvat pehmeiltä.Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Sekoita paloiteltu ja hieman pehmennyt jäätelö sekä kaneli kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Nosta hetkeksi takaisin pakastimeen. Nosta päärynät annosmaljoihin ja valuta lientä päälle. Tarjoile kanelijäätelön kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa