Sahramipäärynät ja kanelijäätelö | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sahramipäärynät ja kanelijäätelö

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Kypsää, kiinteää päärynää
6 - 7 dl
Omenamehua
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Kanelitanko
1/4 g
Sahramia
1 kpl
Sitruunan mehu

kanelijäätelö

1/2 l
Vaniljajäätelöä
2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta omenamehu, sokeri ja kanelitanko korkeassa kattilassa ja lisää joukkoon sahrami ja sitruunamehu. Kuori päärynät, mutta älä poista karaa. Nosta päärynät sahramiliemeen ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Kokeile tikulla, että päärynät tuntuvat pehmeiltä.Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Sekoita paloiteltu ja hieman pehmennyt jäätelö sekä kaneli kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Nosta hetkeksi takaisin pakastimeen. Nosta päärynät annosmaljoihin ja valuta lientä päälle. Tarjoile kanelijäätelön kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.