Sahramipullat

Arvostele resepti
30 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 lmaitoa
1 tlsuolaa
2 dlsokeria
50 ghiivaa
1 - 2 rklkardemummaa
1/2 gsahramia
1 kplmuna
1 1/2 lvehnäjauhoja
200 gleivontamargariinia tai voita

Voiteluun

munaa

Pinnalle

raesokeria ja sokeroituja kirsikoita tai rusinoita

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola ja sokeri. Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää kardemumma, hienonnettu sahrami ja muna. Sekoita edelleen ja lisää vähitellen jauhoja.Alusta taikina lopuksi käsin tai koneella ja lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.Peitä taikina ja kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.Leivo taikinasta eri mallisia pikkupullia tai säikeitä, jotka letität rinkeleiksi. Kohota pullat uudelleen pellillä, koristele rusinoilla ja kirsikoilla ja voitele munalla. Ripottele pintaan raesokeria.Kypsennä pikkupullat 250 asteessa ja isot pullat 200 asteessa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä