Sahramipullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sahramipullat

Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta

Ainekset

1/2 l
Maitoa
1 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
50 g
Hiivaa
1 - 2 rkl
Kardemummaa
1/2 g
Sahramia
1 kpl
Muna
1 1/2 l
Vehnäjauhoja
200 g
Leivontamargariinia tai voita

voiteluun

Munaa

pinnalle

Raesokeria ja sokeroituja kirsikoita tai rusinoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola ja sokeri. Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää kardemumma, hienonnettu sahrami ja muna. Sekoita edelleen ja lisää vähitellen jauhoja.Alusta taikina lopuksi käsin tai koneella ja lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.Peitä taikina ja kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.Leivo taikinasta eri mallisia pikkupullia tai säikeitä, jotka letität rinkeleiksi. Kohota pullat uudelleen pellillä, koristele rusinoilla ja kirsikoilla ja voitele munalla. Ripottele pintaan raesokeria.Kypsennä pikkupullat 250 asteessa ja isot pullat 200 asteessa.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 21.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.