Sahramipullat - Yhteishyvä

Sahramipullat

???
Kappaleita
30
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 l
Maitoa
1 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
50 g
Hiivaa
1 - 2 rkl
Kardemummaa
1/2 g
Sahramia
1 kpl
Muna
1 1/2 l
Vehnäjauhoja
200 g
Leivontamargariinia tai voita

VOITELUUN

Munaa

PINNALLE

Raesokeria ja sokeroituja kirsikoita tai rusinoita

Näin teet

1

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola ja sokeri. Murenna sekaan hiiva ja sekoita kunnes se liukenee. Lisää kardemumma, hienonnettu sahrami ja muna. Sekoita edelleen ja lisää vähitellen jauhoja.Alusta taikina lopuksi käsin tai koneella ja lisää alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.Peitä taikina ja kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.Leivo taikinasta eri mallisia pikkupullia tai säikeitä, jotka letität rinkeleiksi. Kohota pullat uudelleen pellillä, koristele rusinoilla ja kirsikoilla ja voitele munalla. Ripottele pintaan raesokeria.Kypsennä pikkupullat 250 asteessa ja isot pullat 200 asteessa.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 21.2.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa