Salad Nicoise "in a Jar"
Salad Nicoise "in a Jar"
Yhteistyössä

Salad Nicoise "in a Jar"

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gvalutettua purkkitonnikalaa
1 kplpunasipuli suikaleina
100 gvihreitä papuja (haricots verts)
2 kplkovaksi keitettyä kananmunaa
10 kplmustaa oliivia
10 kplpuolitettua kirsikkatomaattia
6 rkloliiviöljyä
3 rklvalkoista balsamicoetikka (condimento bianco)
1 tldijon-sinappia
n. 350 g varhaisperunoita
neljännes kurkku kuutioituna
1-2 ruukkua salaattia (revittynä)
suolaa, pippuria, sokeria

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat ja anna jäähtyä tai käytä vaikka eiliset keitetyt perunat.

  2. 2

    Leikkaa perunoista ½ cm paksuisia viipaleita.

  3. 3

    Leikkaa pavuista pois kovat kannat ja keitä papuja n. 3-4 minuuttia suolatussa vedessä. Huuhtele kylmän veden alla jotta vihreä väri säilyy.

  4. 4

    Keitä kananmunia 8 minuuttia ja valuta kylmän veden alla. Kuori ja leikkaa jokainen pituussuunnassa neljään osaan.

  5. 5

    Lusikoi purkin pohjalle oliiviöljy, balsamico ja sinappi. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

  6. 6

    Lisää perunaviipaleet kastikkeeseen marinoitumaan.

  7. 7

    Aseta muut ainekset kerroksittain, salaatti ylimmäksi.

  8. 8

    Laita kansi päälle. Ennen tarjoilua kääntele purkkia muutaman kerran. Kaada kulhoon.

Purkissa salaatti on kätevä ottaa mukaan esim. piknikille.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä