Salamivoileipäkakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Salamivoileipäkakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

9 kpl
Vaaleaa paahtoleipäviipaletta
6 kpl
Tummaapaahtoleipäviipaletta

kostutus

4 rkl
Lihalientä

täyte

250 g
Palvikinkkua viipaleina
2 kpl
Avokadoa
2 rkl
Sitruunamehua
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Raejuustoa
1 rkl
Sinappia
1/2 dl
Hienonnettua persiljaa
1/2 - 1 tl
Suolaa
Ripaus mustapippuria

kuorrute

200 g
Sulatejuustoa
1/2 dl
Ranskankermaa
1 kpl
Ruukku hienonnettua persiljaa

koristeluun

100 g
Ohuita meetvurstiviipaleita
10 kpl
Pientä kirsikkatomaattia
10 kpl
Minimozzarellapalloa
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa leivistä ohuet reunat pois. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen 1,5 l leipävuoka kelmulla. Nosta vuokaan pohjalle kolme vaaleaa leipäviipaletta peräkkäin. Kostuta leipäviipaleet lihaliemellä sudilla sivellen. Jauha täytettä varten kinkkuviipaleet ja avokadot hienoksi massaksi. Lisää sitruunamehu sekä tuorejuusto ja raejuusto. Lisää mausteeksi hienonnettu persilja ja suola sekä rouhittu mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kokoa kakku panemalla vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää sekä väleihin tahnaa. Nosta kakun päälle kostea voipaperi, kelmu sekä kevyt paino. Siirrä kakku viileään yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja tasoita reunat ylitse pursunneesta tahnasta. Notkista sulatejuusto ranskankermalla ja päällystä kakku tahnalla. Painele kakun reunoille kevyesti hienonnettua persiljaa. Koristele pinta meetvurstiruusukkeilla, kirsikkatomaateilla ja mozzarellapalloilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 21.2.2005
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.