Salamivoileipäkakku

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
9 kplvaaleaa paahtoleipäviipaletta
6 kpltummaapaahtoleipäviipaletta

Kostutus

4 rkllihalientä

Täyte

250 gpalvikinkkua viipaleina
2 kplavokadoa
2 rklsitruunamehua
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
200 graejuustoa
1 rklsinappia
1/2 dlhienonnettua persiljaa
1/2 - 1 tlsuolaa
ripaus mustapippuria

Kuorrute

200 gsulatejuustoa
1/2 dlranskankermaa
1 kplruukku hienonnettua persiljaa

Koristeluun

100 gohuita meetvurstiviipaleita
10 kplpientä kirsikkatomaattia
10 kplminimozzarellapalloa
persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa leivistä ohuet reunat pois. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen 1,5 l leipävuoka kelmulla. Nosta vuokaan pohjalle kolme vaaleaa leipäviipaletta peräkkäin. Kostuta leipäviipaleet lihaliemellä sudilla sivellen. Jauha täytettä varten kinkkuviipaleet ja avokadot hienoksi massaksi. Lisää sitruunamehu sekä tuorejuusto ja raejuusto. Lisää mausteeksi hienonnettu persilja ja suola sekä rouhittu mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kokoa kakku panemalla vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää sekä väleihin tahnaa. Nosta kakun päälle kostea voipaperi, kelmu sekä kevyt paino. Siirrä kakku viileään yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja tasoita reunat ylitse pursunneesta tahnasta. Notkista sulatejuusto ranskankermalla ja päällystä kakku tahnalla. Painele kakun reunoille kevyesti hienonnettua persiljaa. Koristele pinta meetvurstiruusukkeilla, kirsikkatomaateilla ja mozzarellapalloilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä