Salmiakki-suklaaunelmatorttu - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salmiakki-suklaaunelmatorttu

Salmiakki-suklaaunelmatorttu
Paloja
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
200°C
Jos pidät suklaasta ja salmiakista, tämä kääretorttu on uusi suosikkisi! Pyöritä suklainen torttupohja tuorejuusto-salmiakkitäytteen kanssa rullalle ja viimeistele salmiakkisuklaakuorrutteella.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

4
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
3/4 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

TÄYTE

125 g
margariinia
2 dl
tomusokeria
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1
keltuainen
1 tl
vaniljasokeria
150 g
(1 ps) turkinpippurimakeisia

PINNALLE

100 g
(1 levy) salmiakkisuklaata

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasolla 7–8 minuuttia.

4
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
perunajauhoja
2

Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.

3

Ota rasva pehmenemään puoli tuntia ennen tortun täyttämistä. Vatkaa pehmeä rasva sähkövatkaimella sileäksi. Lisää tomusokeri, tuorejuusto, keltuainen ja vaniljasokeri hyvin vatkaten. Rouhi turkinpippurit muovipussissa kaulimella hienoksi. Säästä noin 1/5 rouheesta koristeeksi ja sekoita loput täytteeseen.

125 g
margariinia
2 dl
tomusokeria
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
150 g
(1 ps) turkinpippurimakeisia
1 tl
vaniljasokeria
1
keltuainen
4

Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

5

Pilko kuorrutukseen tuleva suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle ja sulata suklaa sekoitellen. Älä päästä vettä kiehumaan, sillä vesihöyry jähmettää suklaan helposti ryynimäiseksi. Jos suklaa alkaa jähmettyä, siirrä kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tilkka kermaa suklaan joukkoon.

100 g
(1 levy) salmiakkisuklaata
Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.2.2019
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g377 g
Proteiinia3 g34 g
Rasvaa12 g141 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj1023 12270
Energiaa kcal244 2932

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmunaa

  • 2 dl tomusokeria

  • keltuainen

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g377 g
Proteiinia3 g34 g
Rasvaa12 g141 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj1023 12270
Energiaa kcal244 2932

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • kananmunaa

  • 2 dl tomusokeria

  • keltuainen

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.