Salmiakki-suklaaunelmatorttu
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Jos pidät suklaasta ja salmiakista, tämä kääretorttu on uusi suosikkisi! Pyöritä suklainen torttupohja tuorejuusto-salmiakkitäytteen kanssa rullalle ja viimeistele salmiakkisuklaakuorrutteella.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 3/4 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 125 g | margariinia |
| 2 dl | tomusokeria |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 | keltuainen |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 150 g | (1 ps) turkinpippurimakeisia |
| Pinnalle | |
| 100 g | (1 levy) salmiakkisuklaata |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasolla 7–8 minuuttia.
- 2.
Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.
- 3.
Ota rasva pehmenemään puoli tuntia ennen tortun täyttämistä. Vatkaa pehmeä rasva sähkövatkaimella sileäksi. Lisää tomusokeri, tuorejuusto, keltuainen ja vaniljasokeri hyvin vatkaten. Rouhi turkinpippurit muovipussissa kaulimella hienoksi. Säästä noin 1/5 rouheesta koristeeksi ja sekoita loput täytteeseen.
- 4.
Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- 5.
Pilko kuorrutukseen tuleva suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle ja sulata suklaa sekoitellen. Älä päästä vettä kiehumaan, sillä vesihöyry jähmettää suklaan helposti ryynimäiseksi. Jos suklaa alkaa jähmettyä, siirrä kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tilkka kermaa suklaan joukkoon.
Salmiakki-suklaaunelmatorttu
arvosana3/5
Useita tunteja
Jos pidät suklaasta ja salmiakista, tämä kääretorttu on uusi suosikkisi! Pyöritä suklainen torttupohja tuorejuusto-salmiakkitäytteen kanssa rullalle ja viimeistele salmiakkisuklaakuorrutteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 3/4 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 125 g | margariinia |
| 2 dl | tomusokeria |
| 200 g | (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 | keltuainen |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 150 g | (1 ps) turkinpippurimakeisia |
Pinnalle | |
| 100 g | (1 levy) salmiakkisuklaata |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasolla 7–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 3/4 dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta 1 dl perunajauhoja - 2
Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.
- 3
Ota rasva pehmenemään puoli tuntia ennen tortun täyttämistä. Vatkaa pehmeä rasva sähkövatkaimella sileäksi. Lisää tomusokeri, tuorejuusto, keltuainen ja vaniljasokeri hyvin vatkaten. Rouhi turkinpippurit muovipussissa kaulimella hienoksi. Säästä noin 1/5 rouheesta koristeeksi ja sekoita loput täytteeseen.
Määrä Ainesosa 125 g margariinia 2 dl tomusokeria 200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa 150 g (1 ps) turkinpippurimakeisia 1 tl vaniljasokeria 1 keltuainen - 4
Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- 5
Pilko kuorrutukseen tuleva suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle ja sulata suklaa sekoitellen. Älä päästä vettä kiehumaan, sillä vesihöyry jähmettää suklaan helposti ryynimäiseksi. Jos suklaa alkaa jähmettyä, siirrä kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tilkka kermaa suklaan joukkoon.
Määrä Ainesosa 100 g (1 levy) salmiakkisuklaata
Ravintosisältö
244
Energiaa kcal
1023
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,4 g
Hiilihydraatteja
22,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
244
Energiaa kcal
1023
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,4 g
Hiilihydraatteja
22,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmunaa, 2 dl tomusokeria, keltuainen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























