Salmiakki-suklaaunelmatorttu

arvosana3/5

(1)arvio
12 Palaa

Useita tunteja

Jos pidät suklaasta ja salmiakista, tämä kääretorttu on uusi suosikkisi! Pyöritä suklainen torttupohja tuorejuusto-salmiakkitäytteen kanssa rullalle ja viimeistele salmiakkisuklaakuorrutteella.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
3/4 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Täyte

125 gmargariinia
2 dltomusokeria
200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
1 keltuainen
1 tlvaniljasokeria
150 g(1 ps) turkinpippurimakeisia

Pinnalle

100 g(1 levy) salmiakkisuklaata

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasolla 7–8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    3/4 dlkaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
    1 dlperunajauhoja
  2. 2

    Ripota noin 1 rkl sokeria puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kuuma pohja sokeroidulle paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja laita se takaisin pohjan päälle. Laita sen päälle pyyheliina, jotta pohja pysyy pehmeänä. Anna jäähtyä.

  3. 3

    Ota rasva pehmenemään puoli tuntia ennen tortun täyttämistä. Vatkaa pehmeä rasva sähkövatkaimella sileäksi. Lisää tomusokeri, tuorejuusto, keltuainen ja vaniljasokeri hyvin vatkaten. Rouhi turkinpippurit muovipussissa kaulimella hienoksi. Säästä noin 1/5 rouheesta koristeeksi ja sekoita loput täytteeseen.

    MääräAinesosa
    125 gmargariinia
    2 dltomusokeria
    200 g(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
    150 g(1 ps) turkinpippurimakeisia
    1 tlvaniljasokeria
    1 keltuainen
  4. 4

    Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Kääri pohja pitkältä sivulta leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä sauma tortun alle. Kääri torttu ensin tiivisti paperiin ja sitten folioon tai tuorekelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  5. 5

    Pilko kuorrutukseen tuleva suklaa lasi- tai metallikulhoon. Kuumenna kattilassa sen verran vettä, että kulhon pohja ei kosketa sitä. Nosta kulho kattilan päälle ja sulata suklaa sekoitellen. Älä päästä vettä kiehumaan, sillä vesihöyry jähmettää suklaan helposti ryynimäiseksi. Jos suklaa alkaa jähmettyä, siirrä kulho pois vesihauteesta ja vatkaa tilkka kermaa suklaan joukkoon.

    MääräAinesosa
    100 g(1 levy) salmiakkisuklaata

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmunaa, 2 dl tomusokeria, keltuainen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
10.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä