Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Paloittele suklaa ja säästä kuusi palaa suklaasydämiä varten. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Siirrä kattila syrjään ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe. Lisää suklaaseos munavaahtoon ja siivilöi joukkoon jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina vuokiin, jätä hieman kohoamisvaraa. Paina taikinan keskelle yksi suklaapala. Siirrä vuoat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta vuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjolle.
Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
896
214
8,8 g
4,0 g
27,3 g
22,7 g
0,8 g
5,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
100 g Voita tai margariinia,
Voita tai margariinia,
Kaakaojauhetta,
Vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli