Salmiakkifondant

Suolainen salmiakkisydän yllättää suklaaleivonnaisen sisällä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
1 kplkeltuainen
1 dlsokeria
100 gsalmiakkisuklaata
100 gvoita tai margariinia
1/2 dlvehnäjauhoja
1 rklkaakaojauhetta

Voiteluun

voita tai margariinia
kaakaojauhetta

Lisäksi

vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Valmistus

  1. 1

    Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Paloittele suklaa ja säästä kuusi palaa suklaasydämiä varten. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Siirrä kattila syrjään ja sekoita tasaiseksi.

    Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe. Lisää suklaaseos munavaahtoon ja siivilöi joukkoon jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.

    Jaa taikina vuokiin, jätä hieman kohoamisvaraa. Paina taikinan keskelle yksi suklaapala. Siirrä vuoat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta vuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjolle.

    Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 100 g Voita tai margariinia, Voita tai margariinia, Kaakaojauhetta, Vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025