Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Paloittele suklaa ja säästä kuusi palaa suklaasydämiä varten. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Siirrä kattila syrjään ja sekoita tasaiseksi.
Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe. Lisää suklaaseos munavaahtoon ja siivilöi joukkoon jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina vuokiin, jätä hieman kohoamisvaraa. Paina taikinan keskelle yksi suklaapala. Siirrä vuoat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta vuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjolle.
Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
214
896
8,8 g
4,0 g
27,3 g
22,7 g
0,8 g
5,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
100 g Voita tai margariinia,
Voita tai margariinia,
Kaakaojauhetta,
Vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli