Salmiakkifondant - Yhteishyvä

Salmiakkifondant

???
Annokset
6
Suolainen salmiakkisydän yllättää suklaaleivonnaisen sisällä.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Keltuainen
1 dl
Sokeria
100 g
Salmiakkisuklaata
100 g
Voita tai margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Kaakaojauhetta

VOITELUUN

Voita tai margariinia
Kaakaojauhetta

LISÄKSI

Vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Näin teet

1

Voitele keraamiset annosvuoat ja siivilöi niihin kaakaojauhetta. Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Paloittele suklaa ja säästä kuusi palaa suklaasydämiä varten. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Siirrä kattila syrjään ja sekoita tasaiseksi.

Yhdistä jauhot ja kaakaojauhe. Lisää suklaaseos munavaahtoon ja siivilöi joukkoon jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin, jätä hieman kohoamisvaraa. Paina taikinan keskelle yksi suklaapala. Siirrä vuoat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta vuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjolle.

Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 100 g Voita tai margariinia

  • Vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 100 g Voita tai margariinia

  • Vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.