Sämpyläkolmiot

Nappaa talteen!
| 2 1/2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | rasvaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 3 dl | mozzarellaraastetta |
| voiteluun munaa | |
| pinnalle unikon-, seesamin tai pellavansiemeniä | |
- 1.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, hiutaleet ja jauhot. Alusta taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva ja hieman jauhoja. Alusta. Kohota taikina.Kauli taikina levyksi. Ripottele levylle juustoraastetta ja leikattua basilikaa. Kääri levy rullaksi siten, että sauma jää alle. Leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Kohota. Voitele kananmunalla ja ripottele siemeniä koristeeksi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Sämpyläkolmiot
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 50 g | rasvaa |
Täyte | |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 3 dl | mozzarellaraastetta |
| voiteluun munaa | |
| pinnalle unikon-, seesamin tai pellavansiemeniä | |
Valmistus
- 1
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, hiutaleet ja jauhot. Alusta taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva ja hieman jauhoja. Alusta. Kohota taikina.Kauli taikina levyksi. Ripottele levylle juustoraastetta ja leikattua basilikaa. Kääri levy rullaksi siten, että sauma jää alle. Leikkaa kolmion muotoisiksi paloiksi. Kohota. Voitele kananmunalla ja ripottele siemeniä koristeeksi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












