Savukalapiiras

Arvostele resepti
20 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Helppo savukalapiirakka muistuttaa slaavilaista kulebjaka-piirakkaa. Piiraan voitaikinakuoren sisällä maistuu savulohi, sitruunapippuri ja tilli.

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
500 gvalmista voitaikinaa
600 glämminsavustettua lohta tai siikaa
1 dlkermaa
2 kplmunaa
1 dljuustoraastetta
1/2 tlsitruunapippuria
tillisilppua

Voiteluun

munaa

Lisäksi

pakaste- tai säilykeherneitä

Valmistus

  1. 1

    Perkaa kala ruodottomiksi paloiksi kulhoon. Lisää kerma, munat ja juustoraaste. Sekoita varoen ja mausta pippurilla sekä halutessasi tillillä.

    MääräAinesosa
    600 glämminsavustettua lohta tai siikaa
    1 dlkermaa
    2 kplmunaa
    1/2 tlsitruunapippuria
    tillisilppua
  2. 2

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta toinen levyistä leivinpaperille pellille ja levitä kalaseos päälle. Käännä pohjalevyn reunat ylös. Leikkaa toinen levy suikaleiksi ja nipistä suikaleet kanneksi kalatäytteelle.

    MääräAinesosa
    500 gvalmista voitaikinaa
  3. 3

    Voitele kansi munalla ja kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Nosta piiras tarjoiluvadille ja koristele vati herneillä. Kuumenna ennen tarjoamista, jos haluat.

    MääräAinesosa
    munaa
    pakaste- tai säilykeherneitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g valmista voitaikinaa, 1 dl Juustoraastetta, 0,5 tl Sitruunapippuria, Tillisilppua, Munaa, Pakaste- tai säilykeherneitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä