Perkaa kala ruodottomiksi paloiksi kulhoon. Lisää kerma, munat ja juustoraaste. Sekoita varoen ja mausta pippurilla sekä halutessasi tillillä.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta toinen levyistä leivinpaperille pellille ja levitä kalaseos päälle. Käännä pohjalevyn reunat ylös. Leikkaa toinen levy suikaleiksi ja nipistä suikaleet kanneksi kalatäytteelle.
Voitele kansi munalla ja kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Nosta piiras tarjoiluvadille ja koristele vati herneillä. Kuumenna ennen tarjoamista, jos haluat.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
91
379
6,8 g
1,4 g
0,1 g
0,1 g
—
7,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g valmista voitaikinaa,
1 dl Juustoraastetta,
0,5 tl Sitruunapippuria,
Tillisilppua,
Munaa,
Pakaste- tai säilykeherneitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli