Savukalapiiras
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo savukalapiirakka muistuttaa slaavilaista kulebjaka-piirakkaa. Piiraan voitaikinakuoren sisällä maistuu savulohi, sitruunapippuri ja tilli.
| 500 g | valmista voitaikinaa |
| 600 g | lämminsavustettua lohta tai siikaa |
| 1 dl | kermaa |
| 2 kpl | munaa |
| 1 dl | juustoraastetta |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
| tillisilppua | |
| Voiteluun | |
|---|---|
| munaa | |
| Lisäksi | |
| pakaste- tai säilykeherneitä | |
- 1.
Perkaa kala ruodottomiksi paloiksi kulhoon. Lisää kerma, munat ja juustoraaste. Sekoita varoen ja mausta pippurilla sekä halutessasi tillillä.
- 2.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta toinen levyistä leivinpaperille pellille ja levitä kalaseos päälle. Käännä pohjalevyn reunat ylös. Leikkaa toinen levy suikaleiksi ja nipistä suikaleet kanneksi kalatäytteelle.
- 3.
Voitele kansi munalla ja kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Nosta piiras tarjoiluvadille ja koristele vati herneillä. Kuumenna ennen tarjoamista, jos haluat.
Savukalapiiras
Helppo savukalapiirakka muistuttaa slaavilaista kulebjaka-piirakkaa. Piiraan voitaikinakuoren sisällä maistuu savulohi, sitruunapippuri ja tilli.
Ainekset (20 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | valmista voitaikinaa |
| 600 g | lämminsavustettua lohta tai siikaa |
| 1 dl | kermaa |
| 2 kpl | munaa |
| 1 dl | juustoraastetta |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
| tillisilppua | |
Voiteluun | |
| munaa | |
Lisäksi | |
| pakaste- tai säilykeherneitä | |
Valmistus
- 1
Perkaa kala ruodottomiksi paloiksi kulhoon. Lisää kerma, munat ja juustoraaste. Sekoita varoen ja mausta pippurilla sekä halutessasi tillillä.
Määrä Ainesosa 600 g lämminsavustettua lohta tai siikaa 1 dl kermaa 2 kpl munaa 1/2 tl sitruunapippuria tillisilppua - 2
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta toinen levyistä leivinpaperille pellille ja levitä kalaseos päälle. Käännä pohjalevyn reunat ylös. Leikkaa toinen levy suikaleiksi ja nipistä suikaleet kanneksi kalatäytteelle.
Määrä Ainesosa 500 g valmista voitaikinaa - 3
Voitele kansi munalla ja kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Nosta piiras tarjoiluvadille ja koristele vati herneillä. Kuumenna ennen tarjoamista, jos haluat.
Määrä Ainesosa munaa pakaste- tai säilykeherneitä
Ravintosisältö
91
Energiaa kcal
379
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,1 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
91
Energiaa kcal
379
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,1 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g valmista voitaikinaa, 1 dl Juustoraastetta, 0,5 tl Sitruunapippuria, Tillisilppua, Munaa, Pakaste- tai säilykeherneitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























