Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savuporosuupalat

Savuporosuupalat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät porosuupalat valmistuvat nopeasti voitaikinalevyistä. Poron kylmäsavupaisti ja yrttituorejuusto tuovat suolaisiin herkkupaloihin ihanasti makua. Kokeile kerran ja teet näitä toistekin!

Ainekset

500 g
(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä
80 g
(1 pkt) poron kylmäsavupaistia
200 g
(1 rs) yrttituorejuustoa
50 g
(1 dl) juustoraastetta (punaleimaemmental)

Pinnalle

1 dl
puolukoita (pakaste)
rucolaa tai rosmariinia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan noin 15 minuutiksi. Kauli levyjä jauhotetulla alustalla hieman ohuemmiksi (noin 22 x 11 cm).

500 g
(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä
2

Kuutioi poro. Levitä tuorejuusto taikinalevyille tasaisesti ja jaa poro päälle. Taita levyjen pitkiä sivuja noin sentti täytteen päälle. Ripottele juusto pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

80 g
(1 pkt) poron kylmäsavupaistia
200 g
(1 rs) yrttituorejuustoa
50 g
(1 dl) juustoraastetta (punaleimaemmental)
3

Leikkaa hieman jäähtyneet levyt 5 viipaleeksi. Viimeistele viipaleet puolukoilla ja rucolalla tai rosmariinilla.

1 dl
puolukoita (pakaste)
rucolaa tai rosmariinia
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.10.2022
Muokattu: 13.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

36

149

3,0 g

1,9 g

0,4 g

0,4 g

0,1 g

1,4 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä,

rucolaa tai rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli