Savuporosuupalat

arvosana5/5

(2)arviota
25 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät porosuupalat valmistuvat nopeasti voitaikinalevyistä. Poron kylmäsavupaisti ja yrttituorejuusto tuovat suolaisiin herkkupaloihin ihanasti makua. Kokeile kerran ja teet näitä toistekin!

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä
80 g(1 pkt) poron kylmäsavupaistia
200 g(1 rs) yrttituorejuustoa
50 g(1 dl) juustoraastetta (punaleimaemmental)

Pinnalle

1 dlpuolukoita (pakaste)
rucolaa tai rosmariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan noin 15 minuutiksi. Kauli levyjä jauhotetulla alustalla hieman ohuemmiksi (noin 22 x 11 cm).

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä
  2. 2

    Kuutioi poro. Levitä tuorejuusto taikinalevyille tasaisesti ja jaa poro päälle. Taita levyjen pitkiä sivuja noin sentti täytteen päälle. Ripottele juusto pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    80 g(1 pkt) poron kylmäsavupaistia
    200 g(1 rs) yrttituorejuustoa
    50 g(1 dl) juustoraastetta (punaleimaemmental)
  3. 3

    Leikkaa hieman jäähtyneet levyt 5 viipaleeksi. Viimeistele viipaleet puolukoilla ja rucolalla tai rosmariinilla.

    MääräAinesosa
    1 dlpuolukoita (pakaste)
    rucolaa tai rosmariinia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä, rucolaa tai rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
13.10.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä