Savuporosuupalat
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät porosuupalat valmistuvat nopeasti voitaikinalevyistä. Poron kylmäsavupaisti ja yrttituorejuusto tuovat suolaisiin herkkupaloihin ihanasti makua. Kokeile kerran ja teet näitä toistekin!
| 500 g | (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä |
| 80 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistia |
| 200 g | (1 rs) yrttituorejuustoa |
| 50 g | (1 dl) juustoraastetta (punaleimaemmental) |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 dl | puolukoita (pakaste) |
| rucolaa tai rosmariinia | |
- 1.
Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan noin 15 minuutiksi. Kauli levyjä jauhotetulla alustalla hieman ohuemmiksi (noin 22 x 11 cm).
- 2.
Kuutioi poro. Levitä tuorejuusto taikinalevyille tasaisesti ja jaa poro päälle. Taita levyjen pitkiä sivuja noin sentti täytteen päälle. Ripottele juusto pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- 3.
Leikkaa hieman jäähtyneet levyt 5 viipaleeksi. Viimeistele viipaleet puolukoilla ja rucolalla tai rosmariinilla.
Savuporosuupalat
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät porosuupalat valmistuvat nopeasti voitaikinalevyistä. Poron kylmäsavupaisti ja yrttituorejuusto tuovat suolaisiin herkkupaloihin ihanasti makua. Kokeile kerran ja teet näitä toistekin!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä |
| 80 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistia |
| 200 g | (1 rs) yrttituorejuustoa |
| 50 g | (1 dl) juustoraastetta (punaleimaemmental) |
Pinnalle | |
| 1 dl | puolukoita (pakaste) |
| rucolaa tai rosmariinia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan noin 15 minuutiksi. Kauli levyjä jauhotetulla alustalla hieman ohuemmiksi (noin 22 x 11 cm).
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä - 2
Kuutioi poro. Levitä tuorejuusto taikinalevyille tasaisesti ja jaa poro päälle. Taita levyjen pitkiä sivuja noin sentti täytteen päälle. Ripottele juusto pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 80 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistia 200 g (1 rs) yrttituorejuustoa 50 g (1 dl) juustoraastetta (punaleimaemmental) - 3
Leikkaa hieman jäähtyneet levyt 5 viipaleeksi. Viimeistele viipaleet puolukoilla ja rucolalla tai rosmariinilla.
Määrä Ainesosa 1 dl puolukoita (pakaste) rucolaa tai rosmariinia
Ravintosisältö
36
Energiaa kcal
149
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,4 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
36
Energiaa kcal
149
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,4 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä, rucolaa tai rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























