Shakkimokkapalat - Yhteishyvä

Shakkimokkapalat

???
Paloja
36
Tuplamokka ja suklaa maustavat mokkapalat niin herkullisiksi, että vaarana on koko pelin katoaminen viimeistä murua myöten.
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Maitokahvia
200 g
Voita tai margariinia
4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
5 kpl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 rkl
Leivinjauhetta
1 rkl
Vaniljasokeria

KUORRUTE

100 g
Voita tai margariinia
1/2 dl
Vahvaa kahvia
5 dl
Tomusokeria
100 g
Valkosuklaata
100 g
Tummaa suklaata

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista noin 2 dl vahvaa kahvia. Säästä siitä ½ dl kuorrutusta varten. Lisää loppuun kahviin maitoa niin, että saat 2 dl maitokahvia. Sulata margariini ja sekoita se maitokahviin.

2 dl
Maitokahvia
200 g
Voita tai margariinia
2

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Kääntele jauhoja ja maitokahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista uunissa noin 15 minuuttia.

4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1/2 dl
Kaakaojauhetta
5 kpl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Leivinjauhetta
3

Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista. Puolita pohja.

4

Sulata voi kattilassa, lisää ½ dl vahvaa kahvia ja siivilöi tomusokeri joukkoon. Sekoita ja jaa kuorrute kahteen kulhoon.

100 g
Voita tai margariinia
1/2 dl
Vahvaa kahvia
5 dl
Tomusokeria
5

Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti sykäyksittäin. Sekoita se sileäksi ja lisää toiseen kuorrutteeseen. Kaada kuorrutus lämpimänä toiselle pohjalle. Levitä kuorrutetta reunoihin asti.

100 g
Valkosuklaata
6

Valmista toinen kuorrute tummasta suklaasta samalla tavalla. Kuorruta toinen pohja tummalla kuorrutteella.

100 g
Tummaa suklaata
7

Anna levyjen kovettua jääkaapissa. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kokoa shakkiruuduksi.

Vinkki: Leikkaa kumpaakin väriä 32 pientä palaa ja kokoa niistä shakkilauta.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2018
Muokattu: 17.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g733 g
Proteiinia2 g56 g
Rasvaa8 g271 g
Kuituja0 g15 g
Energiaa kj655 23575
Energiaa kcal156 5631

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Leivinjauhetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g733 g
Proteiinia2 g56 g
Rasvaa8 g271 g
Kuituja0 g15 g
Energiaa kj655 23575
Energiaa kcal156 5631

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Leivinjauhetta

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.