Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Rostenin uudet siemenlastut ovat maukasta dipattavaa sellaisenaan, mutta tarkkaan mietityt maut toimivat myös hieman fiinimpänä naposteltavana tai tyylikkäinä cocktailpaloina. Kun siemenlastulle kokoaa paahdettua viikunaa ja kevyttä vuohenjuustovaahtoa on maistuva sormisyötävä valmis.
| 4 tuoretta viikunaa | |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 1/2 tl kanelia | |
| 2 rosmariinin oksaa | |
| 24 kpl | rostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja |
| 1 dl | kermaa |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| hunajaa | |
| rosmariinia |
Leikkaa viikunat kuuteen osaan, asettele uunipellille, ripottele päälle sokeria ja kanelia ja asettele päälle rosmariinin oksat. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes viikunat ovat karamellisoituneet pinnasta kunnolla.
Vispaa ¾ dl kermasta vaahdoksi. Sekoita loput kermat vuohenjuustoon ja vispaa kunnes vuohenjuusto pehmenee. Sekoita kermaan varovasti käännellen ja mausta. Nostele vaahto pursotinpussiin.
Pursota siemenlastulle ensin vuohenjuustovaahtoa, aseta päälle viikunalohko ja viimeistele hunajalla ja rosmariinilla. Tarjoile siemenlastut vaikkapa cocktail-alkupaloina.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Rostenin uudet siemenlastut ovat maukasta dipattavaa sellaisenaan, mutta tarkkaan mietityt maut toimivat myös hieman fiinimpänä naposteltavana tai tyylikkäinä cocktailpaloina. Kun siemenlastulle kokoaa paahdettua viikunaa ja kevyttä vuohenjuustovaahtoa on maistuva sormisyötävä valmis.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 tuoretta viikunaa | |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 1/2 tl kanelia | |
| 2 rosmariinin oksaa | |
| 24 kpl | rostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja |
| 1 dl | kermaa |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| hunajaa | |
| rosmariinia |
Leikkaa viikunat kuuteen osaan, asettele uunipellille, ripottele päälle sokeria ja kanelia ja asettele päälle rosmariinin oksat. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes viikunat ovat karamellisoituneet pinnasta kunnolla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 tuoretta viikunaa | |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 1/2 tl kanelia | |
| 2 rosmariinin oksaa |
Vispaa ¾ dl kermasta vaahdoksi. Sekoita loput kermat vuohenjuustoon ja vispaa kunnes vuohenjuusto pehmenee. Sekoita kermaan varovasti käännellen ja mausta. Nostele vaahto pursotinpussiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | kermaa |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| suolaa | |
| mustapippuria |
Pursota siemenlastulle ensin vuohenjuustovaahtoa, aseta päälle viikunalohko ja viimeistele hunajalla ja rosmariinilla. Tarjoile siemenlastut vaikkapa cocktail-alkupaloina.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 24 kpl | rostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja |
| hunajaa | |
| rosmariinia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
45
Energiaa kcal
186
Energiaa kj
3,8 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,1 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
45
Energiaa kcal
186
Energiaa kj
3,8 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,1 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 tuoretta viikunaa, 1 rkl ruokosokeria, 1/2 tl kanelia, 2 rosmariinin oksaa, 24 kpl Rostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja, 1 dl kermaa, suolaa, mustapippuria, hunajaa, rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli