Leikkaa viikunat kuuteen osaan, asettele uunipellille, ripottele päälle sokeria ja kanelia ja asettele päälle rosmariinin oksat. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes viikunat ovat karamellisoituneet pinnasta kunnolla.
Vispaa ¾ dl kermasta vaahdoksi. Sekoita loput kermat vuohenjuustoon ja vispaa kunnes vuohenjuusto pehmenee. Sekoita kermaan varovasti käännellen ja mausta. Nostele vaahto pursotinpussiin.
Pursota siemenlastulle ensin vuohenjuustovaahtoa, aseta päälle viikunalohko ja viimeistele hunajalla ja rosmariinilla. Tarjoile siemenlastut vaikkapa cocktail-alkupaloina.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
45
186
3,8 g
2,6 g
0,1 g
0,1 g
—
2,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 tuoretta viikunaa,
1 rkl ruokosokeria,
1/2 tl kanelia,
2 rosmariinin oksaa,
24 kpl Rostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja,
1 dl kermaa,
suolaa,
mustapippuria,
hunajaa,
rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli