Siemenlastut vuohenjuustovaahdolla ja paahdetuilla viikunoilla
Siemenlastut vuohenjuustovaahdolla ja paahdetuilla viikunoilla
Yhteistyössä

Siemenlastut vuohenjuustovaahdolla ja paahdetuilla viikunoilla

Arvostele resepti
8 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Rostenin uudet siemenlastut ovat maukasta dipattavaa sellaisenaan, mutta tarkkaan mietityt maut toimivat myös hieman fiinimpänä naposteltavana tai tyylikkäinä cocktailpaloina. Kun siemenlastulle kokoaa paahdettua viikunaa ja kevyttä vuohenjuustovaahtoa on maistuva sormisyötävä valmis.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
4 tuoretta viikunaa
1 rklruokosokeria
1/2 tl kanelia
2 rosmariinin oksaa
24 kplrostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja
1 dlkermaa
100 gvuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
hunajaa
rosmariinia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa viikunat kuuteen osaan, asettele uunipellille, ripottele päälle sokeria ja kanelia ja asettele päälle rosmariinin oksat. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes viikunat ovat karamellisoituneet pinnasta kunnolla.

    MääräAinesosa
    4 tuoretta viikunaa
    1 rklruokosokeria
    1/2 tl kanelia
    2 rosmariinin oksaa
  2. 2

    Vispaa ¾ dl kermasta vaahdoksi. Sekoita loput kermat vuohenjuustoon ja vispaa kunnes vuohenjuusto pehmenee. Sekoita kermaan varovasti käännellen ja mausta. Nostele vaahto pursotinpussiin.

    MääräAinesosa
    1 dlkermaa
    100 gvuohenjuustoa
    suolaa
    mustapippuria
  3. 3

    Pursota siemenlastulle ensin vuohenjuustovaahtoa, aseta päälle viikunalohko ja viimeistele hunajalla ja rosmariinilla. Tarjoile siemenlastut vaikkapa cocktail-alkupaloina.

    MääräAinesosa
    24 kplrostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja
    hunajaa
    rosmariinia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 tuoretta viikunaa, 1 rkl ruokosokeria, 1/2 tl kanelia, 2 rosmariinin oksaa, 24 kpl Rostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja, 1 dl kermaa, suolaa, mustapippuria, hunajaa, rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
17.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025