Siemenlastut vuohenjuustovaahdolla ja paahdetuilla viikunoilla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Siemenlastut vuohenjuustovaahdolla ja paahdetuilla viikunoilla

Siemenlastut vuohenjuustovaahdolla ja paahdetuilla viikunoilla

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Rostenin uudet siemenlastut ovat maukasta dipattavaa sellaisenaan, mutta tarkkaan mietityt maut toimivat myös hieman fiinimpänä naposteltavana tai tyylikkäinä cocktailpaloina. Kun siemenlastulle kokoaa paahdettua viikunaa ja kevyttä vuohenjuustovaahtoa on maistuva sormisyötävä valmis.

Ruokavaliot

Ainekset

4 tuoretta viikunaa
1 rkl
ruokosokeria
1/2 tl kanelia
2 rosmariinin oksaa
24 kpl
Rostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja
1 dl
kermaa
100 g
vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
hunajaa
rosmariinia

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa viikunat kuuteen osaan, asettele uunipellille, ripottele päälle sokeria ja kanelia ja asettele päälle rosmariinin oksat. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes viikunat ovat karamellisoituneet pinnasta kunnolla.

4 tuoretta viikunaa
1 rkl
ruokosokeria
1/2 tl kanelia
2 rosmariinin oksaa
2

Vispaa ¾ dl kermasta vaahdoksi. Sekoita loput kermat vuohenjuustoon ja vispaa kunnes vuohenjuusto pehmenee. Sekoita kermaan varovasti käännellen ja mausta. Nostele vaahto pursotinpussiin.

1 dl
kermaa
100 g
vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
3

Pursota siemenlastulle ensin vuohenjuustovaahtoa, aseta päälle viikunalohko ja viimeistele hunajalla ja rosmariinilla. Tarjoile siemenlastut vaikkapa cocktail-alkupaloina.

24 kpl
Rostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja
hunajaa
rosmariinia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 1.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

186

45

3,8 g

2,6 g

0,1 g

0,1 g

2,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 tuoretta viikunaa,

1 rkl ruokosokeria,

1/2 tl kanelia,

2 rosmariinin oksaa,

24 kpl Rostenin rosmariini & merisuola siemenlastuja,

1 dl kermaa,

suolaa,

mustapippuria,

hunajaa,

rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli