Sillikaviaari
Sillikaviaari
Yhteistyössä

Sillikaviaari on klassikko

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Sillikaviaari on klassikko, jota on vaikea tarjottaessa ohittaa. Sillikaviaari toimii hienosti sellaisenaan perunoiden kanssa, leivän päällä tai vaikka voileipäkakussa täytteenä. Kokeile sillikaviaarin kanssa esimerkiksi Rostenin Jurmo saaristolaislimppua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 gmatjessillifilee
3 kplkananmunaa keitettynä (8-9 min)
pieni punasipuli hienona kuutioina
200 gsmetanaa
3 rklruohosipulia ohuina renkaina
1 tldijon-sinappia
1/2 tlmustapippuria myllystä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuivaa sillifileiden pinta huolellisesti. Leikkaa sillifileet ja keitetyt kananmunat n. 1 cm kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    150 gmatjessillifilee
    3 kplkananmunaa keitettynä (8-9 min)
  2. 2

    Yhdistä kulhossa sillikuutiot, kananmunat ja punasipulikuutiot.

    MääräAinesosa
    pieni punasipuli hienona kuutioina
  3. 3

    Vaahdota smetana kevyesti ja yhdistä se sillin joukkoon. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    200 gsmetanaa
    1/2 tlmustapippuria myllystä
    1/2 tlsuolaa
    1 tldijon-sinappia
    3 rklruohosipulia ohuina renkaina

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni punasipuli hienona kuutioina, 1 tl dijon-sinappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
13.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä