Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

15 min

Nappaa talteen!
Sillikaviaari on klassikko, jota on vaikea tarjottaessa ohittaa. Sillikaviaari toimii hienosti sellaisenaan perunoiden kanssa, leivän päällä tai vaikka voileipäkakussa täytteenä. Kokeile sillikaviaarin kanssa esimerkiksi Rostenin Jurmo saaristolaislimppua.
| 150 g | matjessillifilee |
| 3 kpl | kananmunaa keitettynä (8-9 min) |
| pieni punasipuli hienona kuutioina | |
| 200 g | smetanaa |
| 3 rkl | ruohosipulia ohuina renkaina |
| 1 tl | dijon-sinappia |
| 1/2 tl | mustapippuria myllystä |
| 1/2 tl | suolaa |
Kuivaa sillifileiden pinta huolellisesti. Leikkaa sillifileet ja keitetyt kananmunat n. 1 cm kuutioiksi.
Yhdistä kulhossa sillikuutiot, kananmunat ja punasipulikuutiot.
Vaahdota smetana kevyesti ja yhdistä se sillin joukkoon. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Sillikaviaari on klassikko, jota on vaikea tarjottaessa ohittaa. Sillikaviaari toimii hienosti sellaisenaan perunoiden kanssa, leivän päällä tai vaikka voileipäkakussa täytteenä. Kokeile sillikaviaarin kanssa esimerkiksi Rostenin Jurmo saaristolaislimppua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | matjessillifilee |
| 3 kpl | kananmunaa keitettynä (8-9 min) |
| pieni punasipuli hienona kuutioina | |
| 200 g | smetanaa |
| 3 rkl | ruohosipulia ohuina renkaina |
| 1 tl | dijon-sinappia |
| 1/2 tl | mustapippuria myllystä |
| 1/2 tl | suolaa |
Kuivaa sillifileiden pinta huolellisesti. Leikkaa sillifileet ja keitetyt kananmunat n. 1 cm kuutioiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | matjessillifilee |
| 3 kpl | kananmunaa keitettynä (8-9 min) |
Yhdistä kulhossa sillikuutiot, kananmunat ja punasipulikuutiot.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| pieni punasipuli hienona kuutioina |
Vaahdota smetana kevyesti ja yhdistä se sillin joukkoon. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | smetanaa |
| 1/2 tl | mustapippuria myllystä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | dijon-sinappia |
| 3 rkl | ruohosipulia ohuina renkaina |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
339
Energiaa kcal
1419
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
339
Energiaa kcal
1419
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni punasipuli hienona kuutioina, 1 tl dijon-sinappia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli