Sillivoileipäkakku - Yhteishyvä

Sillivoileipäkakku

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Maustettua limppua viipaleina, esim. maalahden limppu (325 g)

TÄYTE JA KUORRUTUS

1 kpl
Matjessilliä mausteliemessä (580/275 g)
2 kpl
Keitettyä kananmunaa
2 kpl
Ranskankermaa (à 150 g)
1 kpl
Maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
3 rkl
Sinappia
1 tl
Sokeria
2 tl
Valkoviinietikkaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
Ruukkua hienonnettua tilliä
1 dl
Hienonnettua ruohosipulia

KORISTEEKSI

2 kpl
Keitettyä kananmunaa
Matjessilliviipaleita

Näin teet

1

Kaada liemi sillistä, huuhtele sillit kuivaa kevyesti talouspaperilla. Kuori ja hienonna munat haarukalla. Notkista kulhossa ranskankerma ja tuorejuusto. Lisää joukkoon hienonnetut munat ja muut mausteet. Jaa seos kahteen kulhoon ja nosta toinen kulhoista jääkaappiin kuorrutusta varten. Nosta myös muutama viipale silleistä jääkaappiin koristelua varten. Leikkaa loput silliviipaleet hyvin hienoksi. Sekoita sillit toisen seoksen joukkoon.Aseta työlaudalle reilu kelmupala. Nosta päälle kostutettu voipaperiarkki. Nosta voipaperin päälle neljä leipäviipaletta peräkkäin. Levitä päälle 1/4 täytteestä. Tee vielä kolme samanlaista kerrosta. Paina päälle viimeiset leipäviipaleet. Kääri voipaperi ympärille ja tiivistä kelmulla. Nosta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Suojaa vati voipaperilla ja nosta kakku varovasti tarjoiluvadille. Levitä reunoille ja pintaan kuorrutus.Erottele keitetyistä munista keltuaiset ja valkuaiset ja hienonna molemmat. Koristele voileipäkakku munarouheella, tillillä ja silliviipaleilla. Poista suojapaperit ja tarjoile.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 1.6.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa