Sillivoileipäkakku

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmaustettua limppua viipaleina, esim. maalahden limppu (325 g)

Täyte ja kuorrutus

1 kplmatjessilliä mausteliemessä (580/275 g)
2 kplkeitettyä kananmunaa
2 kplranskankermaa (à 150 g)
1 kplmaustamatonta tuorejuustoa (200 g)
3 rklsinappia
1 tlsokeria
2 tlvalkoviinietikkaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1/2 kplruukkua hienonnettua tilliä
1 dlhienonnettua ruohosipulia

Koristeeksi

2 kplkeitettyä kananmunaa
matjessilliviipaleita

Valmistus

  1. 1

    Kaada liemi sillistä, huuhtele sillit kuivaa kevyesti talouspaperilla. Kuori ja hienonna munat haarukalla. Notkista kulhossa ranskankerma ja tuorejuusto. Lisää joukkoon hienonnetut munat ja muut mausteet. Jaa seos kahteen kulhoon ja nosta toinen kulhoista jääkaappiin kuorrutusta varten. Nosta myös muutama viipale silleistä jääkaappiin koristelua varten. Leikkaa loput silliviipaleet hyvin hienoksi. Sekoita sillit toisen seoksen joukkoon.Aseta työlaudalle reilu kelmupala. Nosta päälle kostutettu voipaperiarkki. Nosta voipaperin päälle neljä leipäviipaletta peräkkäin. Levitä päälle 1/4 täytteestä. Tee vielä kolme samanlaista kerrosta. Paina päälle viimeiset leipäviipaleet. Kääri voipaperi ympärille ja tiivistä kelmulla. Nosta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Suojaa vati voipaperilla ja nosta kakku varovasti tarjoiluvadille. Levitä reunoille ja pintaan kuorrutus.Erottele keitetyistä munista keltuaiset ja valkuaiset ja hienonna molemmat. Koristele voileipäkakku munarouheella, tillillä ja silliviipaleilla. Poista suojapaperit ja tarjoile.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä