Sitruuna-lakumousse on hyvä viikonlopun jälkiruoka. Jälkiruokaherkussa on sitruunanmakuista leivontasuklaata ja lakritsitoffeeta. Tarjoa säilykepäärynäviipaleiden kanssa. Aloita sitruuna-lakumoussen valmistelu hyvissä ajoin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Sitruunamousse

1 kpl(100 g) sitruunaleivontasuklaata
1 dlkuohukermaa

Lakumousse

1 dlkuohukermaa
3 kpl(à 19 g) lakritsitoffeeta (kick)

Lisäksi

1 kpl(400/230 g) säilykepäärynänpuolikkaita

Valmistus

  1. 1

    Paloittele suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon valkosuklaapalat. Siirrä syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon. Mittaa kattilaan toista moussea varten kerma ja paloittele joukkoon lakritsitoffeet. Keitä sekoittaen kunnes toffeet ovat sulaneet. Kaavi seos toiseen kulhoon. Peitä kulhot ja siirrä jääkaappiin 4–6 tunniksi.

    Vaahdota seokset ja halutessasi siirrä eri pursotinpusseihin. Viipaloi päärynät. Jaa tarjoilulasien pohjalle puolet päärynäviipaleista. Pursota tai lusikoi päälle lakumousse. Nostele päälle loput päärynäviipaleet ja pursota tai lusikoi pinnalle sitruunamousse.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä