Sitruuna-lakumousse | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruuna-lakumousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sitruuna-lakumousse on hyvä viikonlopun jälkiruoka. Jälkiruokaherkussa on sitruunanmakuista leivontasuklaata ja lakritsitoffeeta. Tarjoa säilykepäärynäviipaleiden kanssa. Aloita sitruuna-lakumoussen valmistelu hyvissä ajoin.

Ruokavaliot

Ainekset

sitruunamousse

1 kpl
(100 g) sitruunaleivontasuklaata
1 dl
Kuohukermaa

lakumousse

1 dl
Kuohukermaa
3 kpl
(à 19 g) lakritsitoffeeta (kick)

lisäksi

1 kpl
(400/230 g) säilykepäärynänpuolikkaita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon valkosuklaapalat. Siirrä syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon. Mittaa kattilaan toista moussea varten kerma ja paloittele joukkoon lakritsitoffeet. Keitä sekoittaen kunnes toffeet ovat sulaneet. Kaavi seos toiseen kulhoon. Peitä kulhot ja siirrä jääkaappiin 4–6 tunniksi.

Vaahdota seokset ja halutessasi siirrä eri pursotinpusseihin. Viipaloi päärynät. Jaa tarjoilulasien pohjalle puolet päärynäviipaleista. Pursota tai lusikoi päälle lakumousse. Nostele päälle loput päärynäviipaleet ja pursota tai lusikoi pinnalle sitruunamousse.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1354

324

25,3 g

16,0 g

20,0 g

19,3 g

1,5 g

3,5 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli