Paloittele suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon valkosuklaapalat. Siirrä syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon. Mittaa kattilaan toista moussea varten kerma ja paloittele joukkoon lakritsitoffeet. Keitä sekoittaen kunnes toffeet ovat sulaneet. Kaavi seos toiseen kulhoon. Peitä kulhot ja siirrä jääkaappiin 4–6 tunniksi.
Vaahdota seokset ja halutessasi siirrä eri pursotinpusseihin. Viipaloi päärynät. Jaa tarjoilulasien pohjalle puolet päärynäviipaleista. Pursota tai lusikoi päälle lakumousse. Nostele päälle loput päärynäviipaleet ja pursota tai lusikoi pinnalle sitruunamousse.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1354
324
25,3 g
16,0 g
20,0 g
19,3 g
1,5 g
3,5 g
0,1 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli