Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten.
Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita ne rasvavaahtoon sitruunan kuoren kanssa.
Levitä taikina noin 25 x 35 cm:n levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Sulje paperin reunat tueksi esim. nuppineuloilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta jäähtymään.
Leikkaa levy kahteen osaan. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle.
Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta notkea kuorrute. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Levitä jäähtyneen piirakan päälle sokerikuorrute. Kaada suklaa pakastepussiin, leikkaa kulmaan aukko ja pursota välittömästi raidoiksi kuorrutteen päälle. Vedä cocktailtikulla marmorointiraidat. Anna piirakan vetäytyä ennen leikkaamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
451
1885
18,5 g
7,2 g
65,5 g
46,2 g
1,4 g
4,2 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli