Sitruunaleivokset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunaleivokset

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

200 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhoja
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori

väliin

2 dl
Aprikoosimarmeladia

pinnalle

4 dl
Tomusokeria
4 rkl
Sitruunamehua
50 g
Tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita ne rasvavaahtoon sitruunan kuoren kanssa. Levitä taikina noin 25 x 35 cm:n levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Sulje paperin reunat tueksi esim. nuppineuloilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta jäähtymään.

Leikkaa levy kahteen osaan. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta notkea kuorrute. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Levitä jäähtyneen piirakan päälle sokerikuorrute. Kaada suklaa pakastepussiin, leikkaa kulmaan aukko ja pursota välittömästi raidoiksi kuorrutteen päälle. Vedä cocktailtikulla marmorointiraidat. Anna piirakan vetäytyä ennen leikkaamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1734

414

14,5 g

4,2 g

65,3 g

46,2 g

1,4 g

4,2 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhoja,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli