Sitruunasavariini

Nappaa talteen!
| 1 dl | maitoa |
| 12 1/2 g | hiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | sulatettua margariinia |
| Kostutus | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | sitruunanmakuista virvoitusjuomaa, esim. sprite |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| Lisäksi | |
| säilykehedelmiä ja kermavaahtoa | |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola ja raastettu sitruunan kuori. Lisää jauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (22–24 cm halkaisijaltaan) reilun litran vetoiseen rengaskakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun hetken seistä vuoassa ja kumoa se ritilälle.Sekoita kostutusaineet keskenään. Pese ja kuivaa vuoka ja kaada vuokaan puolet kostutusnesteestä. Nosta lämmin kakku takaisin vuokaan. Kakku imaisee nesteen heti. Pistele pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput nesteestä kakkuun.Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Kumoa savariini tarjoiluvadille ja tarjoa hedelmien ja löysän kermavaahdon kanssa.
Sitruunasavariini
Ainekset (13 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | maitoa |
| 12 1/2 g | hiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | sulatettua margariinia |
Kostutus | |
| 2 1/2 dl | sitruunanmakuista virvoitusjuomaa, esim. sprite |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
Lisäksi | |
| säilykehedelmiä ja kermavaahtoa | |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola ja raastettu sitruunan kuori. Lisää jauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (22–24 cm halkaisijaltaan) reilun litran vetoiseen rengaskakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun hetken seistä vuoassa ja kumoa se ritilälle.Sekoita kostutusaineet keskenään. Pese ja kuivaa vuoka ja kaada vuokaan puolet kostutusnesteestä. Nosta lämmin kakku takaisin vuokaan. Kakku imaisee nesteen heti. Pistele pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput nesteestä kakkuun.Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Kumoa savariini tarjoiluvadille ja tarjoa hedelmien ja löysän kermavaahdon kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












