Sitruunasavariini | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunasavariini

Fork and knife
13 Annosta
Fork and knife
13 Annosta

Ainekset

1 dl
Maitoa
12 1/2 g
Hiivaa
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
4 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Sulatettua margariinia

kostutus

2 1/2 dl
Sitruunanmakuista virvoitusjuomaa, esim. sprite
2 rkl
Sitruunanmehua

lisäksi

Säilykehedelmiä ja kermavaahtoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola ja raastettu sitruunan kuori. Lisää jauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (22–24 cm halkaisijaltaan) reilun litran vetoiseen rengaskakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun hetken seistä vuoassa ja kumoa se ritilälle.Sekoita kostutusaineet keskenään. Pese ja kuivaa vuoka ja kaada vuokaan puolet kostutusnesteestä. Nosta lämmin kakku takaisin vuokaan. Kakku imaisee nesteen heti. Pistele pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput nesteestä kakkuun.Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Kumoa savariini tarjoiluvadille ja tarjoa hedelmien ja löysän kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.