Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Steak salad karitsanifileestä

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Steak salad eli pihvisalaatti on iso hitti Amerikassa. Tarjoa karitsan ulkofileen kanssa keväisiä kasviksia ja täyteläistä gorgonzolakastiketta.

Ainekset

600 g
karitsan ulkofileetä (marinoitua tai maustettua)
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Gorgonzolakastike

100 g
gorgonzolajuustoa
200 g
ranskankermaa
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Marinoitu punasipuli

1 kpl
punasipuli
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 rkl
limemehua

Lisäksi

800 g
(12 kpl) perunaa
500 g
vihreää parsaa
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4 rkl
paahdettua pähkinöitä tai siemeniä
1 rkl
parmesaanilastuja

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

600 g
karitsan ulkofileetä (marinoitua tai maustettua)
2

Säädä uuni 150 asteeseen. Valmista kastike. Säästä hieman juustoa koristelua varten. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.

200 g
ranskankermaa
100 g
gorgonzolajuustoa
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Laita vesi kiehumaan perunoiden keittämistä varten. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha uunivuokaan, työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Ota liha uunista. Hiero pintaan suolaa, mikäli marinadissa ei ole suolaa. Mausta pippurilla. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit antaa lihan jäähtyä myös kokonaan ennen viipalointia.

rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Laita perunat kiehumaan. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Mittaa suola, sokeri ja limemehu kulhoon. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

800 g
(12 kpl) perunaa
2 rkl
limemehua
1 kpl
punasipuli
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
5

Kypsennä parsat. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat ja perunat.

500 g
vihreää parsaa
6

Pese ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. Paloittele parsat ja perunat suupaloiksi. Laita ne salaatin päälle lihan, punasipulin, pähkinöiden ja parmesaanin kanssa. Viimeistele kastikkeella.

1 rkl
parmesaanilastuja
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4 rkl
paahdettua pähkinöitä tai siemeniä
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
|
Muokattu: 8.4.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

658

2757

38,0 g

16,8 g

34,3 g

7,0 g

7,3 g

39,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl parmesaanilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli