Steak salad karitsanifileestä
Steak salad karitsanifileestä
Yhteistyössä

Steak salad karitsanifileestä

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Steak salad eli pihvisalaatti on iso hitti Amerikassa. Tarjoa karitsan ulkofileen kanssa keväisiä kasviksia ja täyteläistä gorgonzolakastiketta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkaritsan ulkofileetä (marinoitua tai maustettua)
rypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Gorgonzolakastike

100 ggorgonzolajuustoa
200 granskankermaa
2 rklhienonnettua ruohosipulia
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Marinoitu punasipuli

1 kplpunasipuli
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
2 rkllimemehua

Lisäksi

800 g(12 kpl) perunaa
500 gvihreää parsaa
180 g(1 ps) salaattisekoitusta
4 rklpaahdettua pähkinöitä tai siemeniä
1 rklparmesaanilastuja

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.

    MääräAinesosa
    600 gkaritsan ulkofileetä (marinoitua tai maustettua)
  2. 2

    Säädä uuni 150 asteeseen. Valmista kastike. Säästä hieman juustoa koristelua varten. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.

    MääräAinesosa
    200 granskankermaa
    100 ggorgonzolajuustoa
    2 rklhienonnettua ruohosipulia
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Laita vesi kiehumaan perunoiden keittämistä varten. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha uunivuokaan, työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Ota liha uunista. Hiero pintaan suolaa, mikäli marinadissa ei ole suolaa. Mausta pippurilla. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit antaa lihan jäähtyä myös kokonaan ennen viipalointia.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  4. 4

    Laita perunat kiehumaan. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Mittaa suola, sokeri ja limemehu kulhoon. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    800 g(12 kpl) perunaa
    2 rkllimemehua
    1 kplpunasipuli
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
  5. 5

    Kypsennä parsat. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat ja perunat.

    MääräAinesosa
    500 gvihreää parsaa
  6. 6

    Pese ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. Paloittele parsat ja perunat suupaloiksi. Laita ne salaatin päälle lihan, punasipulin, pähkinöiden ja parmesaanin kanssa. Viimeistele kastikkeella.

    MääräAinesosa
    1 rklparmesaanilastuja
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta
    4 rklpaahdettua pähkinöitä tai siemeniä

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl parmesaanilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.4.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025