Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
Säädä uuni 150 asteeseen. Valmista kastike. Säästä hieman juustoa koristelua varten. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.
Laita vesi kiehumaan perunoiden keittämistä varten. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha uunivuokaan, työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Ota liha uunista. Hiero pintaan suolaa, mikäli marinadissa ei ole suolaa. Mausta pippurilla. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit antaa lihan jäähtyä myös kokonaan ennen viipalointia.
Laita perunat kiehumaan. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Mittaa suola, sokeri ja limemehu kulhoon. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.
Kypsennä parsat. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat ja perunat.
Pese ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. Paloittele parsat ja perunat suupaloiksi. Laita ne salaatin päälle lihan, punasipulin, pähkinöiden ja parmesaanin kanssa. Viimeistele kastikkeella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
658
2757
38,0 g
16,8 g
34,3 g
7,0 g
7,3 g
39,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl parmesaanilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli