Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min

Nappaa talteen!
Steak salad eli pihvisalaatti on iso hitti Amerikassa. Tarjoa karitsan ulkofileen kanssa keväisiä kasviksia ja täyteläistä gorgonzolakastiketta.
| 600 g | karitsan ulkofileetä (marinoitua tai maustettua) |
| rypsiöljyä | |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Gorgonzolakastike | |
|---|---|
| 100 g | gorgonzolajuustoa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Marinoitu punasipuli | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 rkl | limemehua |
| Lisäksi | |
| 800 g | (12 kpl) perunaa |
| 500 g | vihreää parsaa |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 4 rkl | paahdettua pähkinöitä tai siemeniä |
| 1 rkl | parmesaanilastuja |
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
Säädä uuni 150 asteeseen. Valmista kastike. Säästä hieman juustoa koristelua varten. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.
Laita vesi kiehumaan perunoiden keittämistä varten. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha uunivuokaan, työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Ota liha uunista. Hiero pintaan suolaa, mikäli marinadissa ei ole suolaa. Mausta pippurilla. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit antaa lihan jäähtyä myös kokonaan ennen viipalointia.
Laita perunat kiehumaan. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Mittaa suola, sokeri ja limemehu kulhoon. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.
Kypsennä parsat. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat ja perunat.
Pese ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. Paloittele parsat ja perunat suupaloiksi. Laita ne salaatin päälle lihan, punasipulin, pähkinöiden ja parmesaanin kanssa. Viimeistele kastikkeella.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Steak salad eli pihvisalaatti on iso hitti Amerikassa. Tarjoa karitsan ulkofileen kanssa keväisiä kasviksia ja täyteläistä gorgonzolakastiketta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | karitsan ulkofileetä (marinoitua tai maustettua) |
| rypsiöljyä | |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Gorgonzolakastike | |
| 100 g | gorgonzolajuustoa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Marinoitu punasipuli | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 rkl | limemehua |
Lisäksi | |
| 800 g | (12 kpl) perunaa |
| 500 g | vihreää parsaa |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 4 rkl | paahdettua pähkinöitä tai siemeniä |
| 1 rkl | parmesaanilastuja |
Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | karitsan ulkofileetä (marinoitua tai maustettua) |
Säädä uuni 150 asteeseen. Valmista kastike. Säästä hieman juustoa koristelua varten. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | ranskankermaa |
| 100 g | gorgonzolajuustoa |
| 2 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Laita vesi kiehumaan perunoiden keittämistä varten. Paista lihaan kaunis väri pannulla öljyssä. Laita liha uunivuokaan, työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Ota liha uunista. Hiero pintaan suolaa, mikäli marinadissa ei ole suolaa. Mausta pippurilla. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit antaa lihan jäähtyä myös kokonaan ennen viipalointia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| rypsiöljyä | |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Laita perunat kiehumaan. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Mittaa suola, sokeri ja limemehu kulhoon. Lisää sipulit ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (12 kpl) perunaa |
| 2 rkl | limemehua |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
Kypsennä parsat. Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 4–6 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä parsan tyvestä. Valuta kypsät parsat ja perunat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | vihreää parsaa |
Pese ja kuivaa salaatit. Laita ne tarjoiluvadille. Paloittele parsat ja perunat suupaloiksi. Laita ne salaatin päälle lihan, punasipulin, pähkinöiden ja parmesaanin kanssa. Viimeistele kastikkeella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | parmesaanilastuja |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 4 rkl | paahdettua pähkinöitä tai siemeniä |
658
Energiaa kcal
2757
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
16,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
39,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
658
Energiaa kcal
2757
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
16,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
39,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl parmesaanilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli