Paista lihat kahdessa osassa kuumassa voin ja öljyn seoksessa. Laita lihat kattilaan. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla ja lisää lihojen joukkoon.
Lisää tomaattipyree, sinappi ja vehnäjauhot kattilaan, sekoita ja kaada kurkkuliemi sekä vesi päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes lihat ovat kypsyneet mureiksi.
Lisää lopuksi tarvittaessa tilkka nestettä sekä smetana ja kurkkukuutiot. Anna hautua vielä 5–10 minuuttia.
Tarjoa kastike keitettyjen perunoiden ja etikkapunajuurien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
347
1454
26,3 g
14,3 g
4,8 g
2,0 g
0,5 g
23,0 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Tomaattisosetta,
1 dl Maustekurkun lientä,
1 dl maustekurkkua kuutioituna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli