Stroganov | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Stroganov

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Naudan paistia
2 kpl
Sipulia
1 rkl
Voita tai margariiniä
1 rkl
Öljyä
1 rkl
Tomaattisosetta
2 tl
Sinappia
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Maustekurkunlientä
3 - 4 dl
Vettä
150 g
Smetanaa
1 dl
Maustekurkkukuutioita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi 1/2 cm:n suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla rasva ja paista lihat kahdessa osassa kuumassa rasvassa käännellen. Nosta lihat kattilaan.Kuullota sipulit ja lisää ne mausteiden kanssa lihojen joukkoon. Lisää vehnäjauhot, sekoita ja kaada kurkkuliemi ja vesi päälle.Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, kunnes lihat ovat kypsiä. Aikaa kuluu noin 45 minuuttia–1 tunti. Lisää lopuksi kastikkeeseen tarvittaessa nestettä sekä smetana ja kurkkukuutiot. Anna hautua vielä 5–10 minuuttia. Tarjoile kastike perunoiden ja etikkapunajuurien kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.