Suklaa-karpalokohokas - Yhteishyvä

Suklaa-karpalokohokas

???
Annokset
4
Ruokavalio
Nauti gluteenittomasta suklaajälkiruoasta. Kohokkaat onnistuvat, kun et avaa uuninluukkua paistamisen aikana. Tarjoa suklaa-karpalokohokkaat heti – vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Karpaloita
2 rkl
Vettä
50 g
Taloussuklaata
3 rkl
Maitoa
2 kpl
Keltuaista
3 kpl
Kananmunanvalkuaista
75 g
Tomusokeria
1/2 tl
Vaniljasokeria
Vuokaan rasvaa

Näin teet

1

Kiehauta karpalot vedessä. Jäähdytä ja soseuta siivilän läpi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen maito koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja puolet sokerista.Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahtoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja karpalosose. Yhdistä suklaaseos valkuaisvaahtoon varovasti nostellen.Jaa taikina voideltuihin suoraseinäisiin annosvuokiin, niin että kohokkaalle jää tilaa nousta. Kypsennä 180 asteessa 20-25 minuuttia. Paiston aikana ei uuniluukkua saa avata. Tarjoile heti esimerkiksi jäätelön kanssa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.12.2004
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa