Suklaa-karpalokohokas

Nauti gluteenittomasta suklaajälkiruoasta. Kohokkaat onnistuvat, kun et avaa uuninluukkua paistamisen aikana. Tarjoa suklaa-karpalokohokkaat heti – vaikkapa vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlkarpaloita
2 rklvettä
50 gtaloussuklaata
3 rklmaitoa
2 kplkeltuaista
3 kplkananmunanvalkuaista
75 gtomusokeria
1/2 tlvaniljasokeria
vuokaan rasvaa

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta karpalot vedessä. Jäähdytä ja soseuta siivilän läpi. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää siihen maito koko ajan sekoittaen. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja puolet sokerista.Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahtoon loppu sokeri, vaniljasokeri ja karpalosose. Yhdistä suklaaseos valkuaisvaahtoon varovasti nostellen.Jaa taikina voideltuihin suoraseinäisiin annosvuokiin, niin että kohokkaalle jää tilaa nousta. Kypsennä 180 asteessa 20-25 minuuttia. Paiston aikana ei uuniluukkua saa avata. Tarjoile heti esimerkiksi jäätelön kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä