Rouhi turkinpippurit esimerkiksi morttelissa. Paloittele suklaa teräskulhoon ja nosta kuumaa vettä sisältävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa välillä sekoitellen. Pidä vesi kuumana, mutta älä päästä vesihöyryä suklaan joukkoon.
Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa joukkoon koko ajan vatkaten.
Kääntele salmiakkirouhe lusikalla vaahtoon. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Vinkki: Kokeile salmiakin tilalla Marianneja tai muita piparmintun makuisia karkkeja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
198
829
10,3 g
5,3 g
23,5 g
20,8 g
1,8 g
2,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk (250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli