Suklaa-salmiakkimousse | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaa-salmiakkimousse

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Taivaallisen pehmeään suklaaherkkuun tarvitaan vain kolme ainesta ja vartti jähmettymiseen!

Ruokavaliot

Ainekset

15 - 20 kpl
Turkinpippuri-makeista
200 g
Taloussuklaata
1 kpl
(250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Rouhi turkinpippurit esimerkiksi morttelissa. Paloittele suklaa teräskulhoon ja nosta kuumaa vettä sisältävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa välillä sekoitellen. Pidä vesi kuumana, mutta älä päästä vesihöyryä suklaan joukkoon.

Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa joukkoon koko ajan vatkaten.

Kääntele salmiakkirouhe lusikalla vaahtoon. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Vinkki: Kokeile salmiakin tilalla Marianneja tai muita piparmintun makuisia karkkeja.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

829

198

10,3 g

5,3 g

23,5 g

20,8 g

1,8 g

2,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 prk (250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli