Suklaa-salmiakkimousse

Taivaallisen pehmeään suklaaherkkuun tarvitaan vain kolme ainesta ja vartti jähmettymiseen!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
15 - 20 kplturkinpippuri-makeista
200 gtaloussuklaata
1 kpl(250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Rouhi turkinpippurit esimerkiksi morttelissa. Paloittele suklaa teräskulhoon ja nosta kuumaa vettä sisältävän vesikattilan päälle. Sulata suklaa välillä sekoitellen. Pidä vesi kuumana, mutta älä päästä vesihöyryä suklaan joukkoon.

    Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa joukkoon koko ajan vatkaten.

    Kääntele salmiakkirouhe lusikalla vaahtoon. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

    Vinkki: Kokeile salmiakin tilalla Marianneja tai muita piparmintun makuisia karkkeja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 prk (250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä