Suklaa-salmiakkimousse

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Taivaallisen pehmeään suklaaherkkuun tarvitaan vain kolme ainesta ja vartti jähmettymiseen! Suloinen suklaamousse piristetään salmiakkirouheella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
100 gturkinpippurimakeisia
200 gtummaa suklaata
2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Rouhi turkinpippurit esimerkiksi morttelissa. Paloittele suklaa ja sulata se välillä sekoittaen varovasti mikrossa tai vesihauteessa.

    MääräAinesosa
    100 gturkinpippurimakeisia
    200 gtummaa suklaata
  2. 2

    Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Lisää sula suklaa joukkoon koko ajan vatkaten.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  3. 3

    Kääntele salmiakkirouhe lusikalla vaahtoon. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Kokeile salmiakin tilalla piparmintun makuisia karkkeja,

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
19.7.2018
|
Päivitetty: 10.12.2025

Samankaltaisia reseptejä