Suklaaboston | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaaboston

Suklaaboston

Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa

Ainekset

pullataikina

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
7 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Voita tai margariinia

täyte

100 g
Tummaa suklaata
75 g
Voita tai margariinia
4 rkl
Sokeria

voiteluun

Kananmunaa

pinnalle

Raesokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja suklaa. Sirota päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7–9 palaa. Aseta ne väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan.

Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.1.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1391

332

13,9 g

5,3 g

44,6 g

16,7 g

1,8 g

6,1 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1 tl Kardemummaa,

Suolaa,

Kananmunaa,

Raesokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli