Suklaaboston
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vaihtelua tavalliselle pullalle? Kyllä kiitos! Tämä suklainen bostonkakku yllättää haukkaajansa tummasuklaisella täytteellä.
| Pullataikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 kpl | kananmuna |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 4 rkl | sokeria |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Pinnalle | |
| raesokeria | |
| Tomusokeriraidat | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | maitoa |
- 1.
Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- 2.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja suklaa. Sirota päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7–9 palaa. Aseta ne väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia.
- 3.
Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
- 4.
Viimeistele halutessasi tomusokeriraidoilla. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi. Valuta raidoiksi pullan pinnalle.
Suklaaboston
Vaihtelua tavalliselle pullalle? Kyllä kiitos! Tämä suklainen bostonkakku yllättää haukkaajansa tummasuklaisella täytteellä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 kpl | kananmuna |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 4 rkl | sokeria |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Pinnalle | |
| raesokeria | |
Tomusokeriraidat | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | maitoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 75 g voita tai margariinia 25 g hiivaa 1/2 tl suolaa 1 tl kardemummaa 1 dl sokeria 7 dl vehnäjauhoja 1/2 kpl kananmuna 2 1/2 dl maitoa - 2
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja suklaa. Sirota päälle sokeri. Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 7–9 palaa. Aseta ne väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 rkl sokeria 75 g voita tai margariinia 100 g tummaa suklaata - 3
Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna raesokeria - 4
Viimeistele halutessasi tomusokeriraidoilla. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi. Valuta raidoiksi pullan pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 rkl maitoa 1 dl tomusokeria
Ravintosisältö
489
Energiaa kcal
2046
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,0 g
Hiilihydraatteja
31,8 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
489
Energiaa kcal
2046
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,0 g
Hiilihydraatteja
31,8 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa, Raesokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























