Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaacookiet eli suklaahippukeksit

timer-icon30 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Isot suklaakeksit on helppo leipoa itse! Amerikkalaisissa kekseissä on tummaa suklaata ja niiden paahteinen maku tulee fariinisokerista. Leivo cookiet lasten synttäreille tai aikuisten kahvipöytään.

Ainekset

200 g
margariinia
200 g
Tummaa suklaata
2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa margariini ja 50 g suklaata mikronkestävään kulhoon. Sulata seos mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen ja jätä jäähtymään. Rouhi loppu suklaa veitsellä leikkuulaudalla.

200 g
margariinia
200 g
Tummaa suklaata
2

Sekoita sokerit hieman jäähtyneeseen margariini-suklaaseokseen. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen suklaarouheen kanssa taikinaan.

2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
2 kpl
Kananmunaa
5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
3

Nostele lusikalla isohkoja nokareita leivinpaperille pellille. Jätä kekseille leviämisvaraa. Paista keksejä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
2 kpl
Kananmunaa

Vinkki! Vaihda tumma suklaa valkosuklaaseen. Sulata valkosuklaa varovasti lyhyin sykäyksin, koska se juoksettuu helposti.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.9.2014
|
Muokattu: 4.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

227

948

10,0 g

3,5 g

30,2 g

18,1 g

1,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli