Mittaa margariini ja 50 g suklaata mikronkestävään kulhoon. Sulata seos mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen ja jätä jäähtymään. Rouhi loppu suklaa veitsellä leikkuulaudalla.
Sekoita sokerit hieman jäähtyneeseen margariini-suklaaseokseen. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen suklaarouheen kanssa taikinaan.
Nostele lusikalla isohkoja nokareita leivinpaperille pellille. Jätä kekseille leviämisvaraa. Paista keksejä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Vinkki! Vaihda tumma suklaa valkosuklaaseen. Sulata valkosuklaa varovasti lyhyin sykäyksin, koska se juoksettuu helposti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
227
948
10,0 g
3,5 g
30,2 g
18,1 g
1,3 g
3,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli