Suklaacookiet | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaacookiet

timer-icon15 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

200 g
Sulatettua margariinia
200 g
Tummaa suklaata
5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
2 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata margariini. Rouhi suklaa ja sulata siitä 50 g rasvan joukkoon. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariini-suklaaseokseen sokerit ja lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita jauhoseos suklaarouheen kanssa vuorotellen taikinaan. Nostele lusikalla isohkoja nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

876

209

10,0 g

3,5 g

25,9 g

13,8 g

1,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa,

1 dl Fariinisokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli