Suklaacookiet | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaacookiet

Suklaacookiet

timer-icon30 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Suuret suklaahippukeksit on helppo leipoa itse! Herkullisissa klassikkokekseissä ihastuttaa tietysti suklaarouhe. Keksit sopivat niin lasten synttäreille kuin kahvipöytäänkin.

Ainekset

200 g
Sulatettua margariinia
200 g
Tummaa suklaata
5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
2 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata margariini. Rouhi suklaa ja sulata siitä 50 g rasvan joukkoon.

200 g
Sulatettua margariinia
200 g
Tummaa suklaata
2

Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.

5 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Suolaa
3

Sekoita hieman jäähtyneeseen margariini-suklaaseokseen sokerit ja lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita jauhoseos suklaarouheen kanssa vuorotellen taikinaan.

2 dl
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
2 kpl
Kananmunaa
4

Nostele lusikalla isohkoja nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Vinkki: Taikinaan ja keksien pinnalle voi lisätä myös pähkinöitä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
Muokattu: 26.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

948

227

10,0 g

3,5 g

30,2 g

18,1 g

1,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli