Suklaacookiet eli suklaahippukeksit

arvosana4/5

(2)arviota
20 Kappaletta

30 min

Isot suklaakeksit on helppo leipoa itse! Amerikkalaisissa kekseissä on tummaa suklaata ja niiden paahteinen maku tulee fariinisokerista. Leivo cookiet lasten synttäreille tai aikuisten kahvipöytään.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
200 gtummaa suklaata
2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
2 kplkananmunaa
5 dlvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1 1/2 tlleivinjauhetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Mittaa margariini ja 50 g suklaata mikronkestävään kulhoon. Sulata seos mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen ja jätä jäähtymään. Rouhi loppu suklaa veitsellä leikkuulaudalla.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    200 gtummaa suklaata
  2. 2

    Sekoita sokerit hieman jäähtyneeseen margariini-suklaaseokseen. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen suklaarouheen kanssa taikinaan.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    1 dlfariinisokeria
    2 kplkananmunaa
    5 dlvehnäjauhoja
    2 rklkaakaojauhetta
    1 1/2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Nostele lusikalla isohkoja nokareita leivinpaperille pellille. Jätä kekseille leviämisvaraa. Paista keksejä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    1 dlfariinisokeria
    2 kplkananmunaa

Vinkki! Vaihda tumma suklaa valkosuklaaseen. Sulata valkosuklaa varovasti lyhyin sykäyksin, koska se juoksettuu helposti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä