Suklaakakku mikrossa | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suklaakakku mikrossa

Suklaakakku mikrossa

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Tee suklainen suklaamukikakku helposti ja muutamassa minuutissa mikrossa. Katso mikrokakkuohje!

Ainekset

30 g
Voita
40 g
Tummaa suklaata
2 rkl
Kermaa
1 kpl
Muna
3 rkl
Sokeria
3 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
Leivinjauhetta
1 - 2 kpl
Tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele voi ja suklaa noin 3 1/2 dl:n vetoiseen mikronkestävään mukiin. Sulata täydellä teholla mikrossa 20–30 sekuntia.

30 g
Voita
40 g
Tummaa suklaata
2

Lisää mukiin kerma, sokeri, muna ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi haarukalla. Paina 1–2 suklaapalaa keskelle kakkua. Kypsennä täydellä teholla 1,5–2 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi. Nauti lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/4 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Kermaa
1 - 2 kpl
Tummaa suklaata
1 kpl
Muna
3 rkl
Vehnäjauhoja
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

5581

1333

80,0 g

45,0 g

128,0 g

102,0 g

8,0 g

17,0 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

0,25 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli