Suklaamousse ja vadelmamelba
Suklaamousse ja vadelmamelba
Yhteistyössä

Suklaamousse ja vadelmamelba

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpllime
250 gtummaa suklaata
1 dltäysmaitoa
3/4 dlsokeria
1 kpllimen mehu
6 dlarla lempi hapatettu kerma
2 dl(200 g) vadelmia
2 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Pese lime huolella ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Hienonna 200 g suklaata veitsellä ja nosta tilavaan kulhoon. Säästä loppu suklaa viimeistelyyn.

  2. 2

    Mittaa maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja lisää raastettu limenkuori. Kiehauta ja siivilöi maito suklaan päälle. Sekoita kauhalla tasaiseksi massaksi ja lisää puolikkaan limen mehu.

  3. 3

    Vaahdota kerma sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita ensin pieni määrä kermavaahtoa suklaan joukkoon. Lisää loput vaahdosta hellästi sekoittaen, ettei ilmavuus katoa. Sekoita tasaiseksi.

  4. 4

    Lusikoi jälkiruokakulhot puolilleen vaahtoa. Halutessasi, lusikoi loput vaahdot pursottimeen ja pursota annoksiin kaunis pinta. Laita vaahdot jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Vaahdot säilyvät jääkaapissa hyvin myös yön yli.

  5. 5

    Valmista vadelmamelba. Mittaa vadelmat ja sokeri korkeaan astiaan. Säästä muutama vadelma viimeistelyyn. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu.

  6. 6

    Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

  7. 7

    Vuole lopusta suklaasta lastuja esimerkiksi kuorimaveitsellä. Tarjoa suklaavaahto tuoreiden vadelmien, melban ja suklaarouheen kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025