Tumma suklaa antaa täyteläisyyttä kääretorttumaiseen pullaan.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
75 gmargariinia
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1/4 tlsuolaa
7 - 8 dlvehnäjauhoja

Väliin

50 gtummaa suklaata
50 gmargariinia
4 rklsokeria

Pinnalle

3 rklmaitoa
3 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Sulata margariini. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Vatkaa joukkoon sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

    Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Paloittele ja sulata suklaa. Levitä pohjalle pehmeä rasva ja päälle suklaa. Ripottele päälle sokeri. Kääri levy rullaksi.

    Nosta rulla leivinpaperilla vuorattuun noin 1,5 litran vetoiseen leipävuokaan. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Sivele pitko maidolla ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa pitko vuoasta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025