Suklaarusinakakku
60 min

Nappaa talteen!
Suklaarusinat tuovat makua ja mehevyyttä suklaakuorrutteiseen kahvikakkuun. Halutessasi voit käyttää niiden tilalla myös tavallisia rusinoita.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | margariinia |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | suklaarusinoita |
| 1 dl | kuohukermaa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 1 dl | kuohukermaa |
| 150 g | tummaa suklaata |
| Koristeluun | |
| 1 dl | suklaarusinoita |
| Vuoan voiteluun | |
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
- 2.
Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken.
- 3.
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-suklaaseokseen.
- 4.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat. Sekoita muna-suklaaseokseen vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.
- 5.
Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- 6.
Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele suklaarusinoilla.
Suklaarusinakakku
Suklaarusinat tuovat makua ja mehevyyttä suklaakuorrutteiseen kahvikakkuun. Halutessasi voit käyttää niiden tilalla myös tavallisia rusinoita.
Ainekset (16 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 100 g | margariinia |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | suklaarusinoita |
| 1 dl | kuohukermaa |
Kuorrutus | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 150 g | tummaa suklaata |
Koristeluun | |
| 1 dl | suklaarusinoita |
Vuoan voiteluun | |
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
Määrä Ainesosa margariinia korppujauhoja - 2
Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 100 g tummaa suklaata - 3
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-suklaaseokseen.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 4
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat. Sekoita muna-suklaaseokseen vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 2 rkl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta 2 dl suklaarusinoita 1 dl kuohukermaa - 5
Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- 6
Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele suklaarusinoilla.
Määrä Ainesosa 150 g tummaa suklaata 1 dl kuohukermaa 1 dl suklaarusinoita
Vinkki: Suklaarusinakakku säilyy peitettynä jääkaapissa jopa pari viikkoa.
Ravintosisältö
276
Energiaa kcal
1156
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
7,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
276
Energiaa kcal
1156
Energiaa kj
15,9 g
Rasvaa
7,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Suklaarusinoita, 1 dl Suklaarusinoita, margariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























