Suklaarusinakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaarusinakakku

Suklaarusinakakku
Annokset
16
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Ruokavalio
Suklaarusinat tuovat makua ja mehevyyttä suklaakuorrutteiseen kahvikakkuun. Halutessasi voit käyttää niiden tilalla myös tavallisia rusinoita.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
100 g
Margariinia
100 g
Tummaa suklaata
3 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Suklaarusinoita
1 dl
Kuohukermaa

KUORRUTUS

1 dl
Kuohukermaa
150 g
Tummaa suklaata

KORISTELUUN

1 dl
Suklaarusinoita

VUOAN VOITELUUN

margariinia
korppujauhoja

Vinkki: Suklaarusinakakku säilyy peitettynä jääkaapissa jopa pari viikkoa.

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

margariinia
korppujauhoja
2

Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken.

100 g
Margariinia
100 g
Tummaa suklaata
3

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-suklaaseokseen.

3 kpl
kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
4

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat. Sekoita muna-suklaaseokseen vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.

1 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Kaakaojauhetta
3 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Suklaarusinoita
1 dl
Kuohukermaa
5

Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

6

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele suklaarusinoilla.

150 g
Tummaa suklaata
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Suklaarusinoita
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 18.10.2006
Muokattu: 2.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g471 g
Proteiinia4 g61 g
Rasvaa13 g213 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj1070 17122
Energiaa kcal256 4091

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Suklaarusinoita

  • 1 dl Suklaarusinoita

  • margariinia

  • korppujauhoja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g471 g
Proteiinia4 g61 g
Rasvaa13 g213 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj1070 17122
Energiaa kcal256 4091

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Suklaarusinoita

  • 1 dl Suklaarusinoita

  • margariinia

  • korppujauhoja

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.