Suklaarusinakakku

Arvostele resepti
16 Annosta

60 min

Suklaarusinat tuovat makua ja mehevyyttä suklaakuorrutteiseen kahvikakkuun. Halutessasi voit käyttää niiden tilalla myös tavallisia rusinoita.

Ainekset (16 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
100 gmargariinia
100 gtummaa suklaata
3 dlvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
2 dlsuklaarusinoita
1 dlkuohukermaa

Kuorrutus

1 dlkuohukermaa
150 gtummaa suklaata

Koristeluun

1 dlsuklaarusinoita

Vuoan voiteluun

margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

    MääräAinesosa
    margariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    100 gtummaa suklaata
  3. 3

    Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-suklaaseokseen.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat. Sekoita muna-suklaaseokseen vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    2 rklkaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
    2 dlsuklaarusinoita
    1 dlkuohukermaa
  5. 5

    Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

  6. 6

    Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele suklaarusinoilla.

    MääräAinesosa
    150 gtummaa suklaata
    1 dlkuohukermaa
    1 dlsuklaarusinoita

Vinkki: Suklaarusinakakku säilyy peitettynä jääkaapissa jopa pari viikkoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Suklaarusinoita, 1 dl Suklaarusinoita, margariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä