Suklaarusinakakku
Annokset
8
Upean makuelämyksen saa yhdistämällä suklaarusinoita perinteiseen suklaakuorrutteiseen kuivakakkuun.
Ainekset
3 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
100 g
Margariinia
100 g
Tummaa suklaata
3 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Suklaarusinoita
1/2 dl
Kuohukermaa
1 tl
Leivinjauhetta
KUORRUTUS
3 rkl
Kuohukermaa
150 g
Tummaasuklaata
KORISTEEKSI
1 dl
Suklaarusinoita
Näin teet
1
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaan vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.Valmista suklaakuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaa pieninä paloina joukkoon. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pintaan. Koristele suklaarusinoilla.
Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 18.10.2006
Muokattu: 15.11.2018