Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.
Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken.
Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva-suklaaseokseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat. Sekoita muna-suklaaseokseen vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.
Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys työntämällä cocktailtikku kakkuun. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele suklaarusinoilla.
Vinkki: Suklaarusinakakku säilyy peitettynä jääkaapissa jopa pari viikkoa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1070
256
13,3 g
6,8 g
29,4 g
19,9 g
1,3 g
3,8 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Suklaarusinoita,
1 dl Suklaarusinoita,
margariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli