Suklaavaahto - Yhteishyvä

Suklaavaahto

???
Kappaleita
1
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

170 g
Taloussuklaata
50 g
Voita
2 kpl
Munankeltuaista
2 rkl
(rommia tai konjakkia tai 1-2 tippaa rommiaromia)
2 kpl
Munan valkuaista
2 dl
Kuohukermaa

Näin teet

1

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi nokareina. Sulata molempia hyvin miedolla lämmöllä sekoittaen sellaisenaan tai vesihauteessa eli kuumaa vettä kestävässä kulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Nosta seos levyltä ja jäähdytä se haaleaksi.Sekoita suklaan joukkoon keltuainen kerrallaan hyvin voimakkaasti vatkaten. Mausta seos sitten rommilla tai konjakilla.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kerma erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseen niin, että lopputulos jää raidalliseksi. Kaada suklaavaahto annoslaseihin ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa