Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaavaahto

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

170 g
Taloussuklaata
50 g
Voita
2 kpl
Munankeltuaista
2 rkl
(rommia tai konjakkia tai 1-2 tippaa rommiaromia)
2 kpl
Munan valkuaista
2 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi nokareina. Sulata molempia hyvin miedolla lämmöllä sekoittaen sellaisenaan tai vesihauteessa eli kuumaa vettä kestävässä kulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Nosta seos levyltä ja jäähdytä se haaleaksi.Sekoita suklaan joukkoon keltuainen kerrallaan hyvin voimakkaasti vatkaten. Mausta seos sitten rommilla tai konjakilla.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kerma erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseen niin, että lopputulos jää raidalliseksi. Kaada suklaavaahto annoslaseihin ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.