Suklaavaahto

Nappaa talteen!
| 170 g | taloussuklaata |
| 50 g | voita |
| 2 kpl | munankeltuaista |
| 2 rkl | (rommia tai konjakkia tai 1-2 tippaa rommiaromia) |
| 2 kpl | munan valkuaista |
| 2 dl | kuohukermaa |
- 1.
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi nokareina. Sulata molempia hyvin miedolla lämmöllä sekoittaen sellaisenaan tai vesihauteessa eli kuumaa vettä kestävässä kulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Nosta seos levyltä ja jäähdytä se haaleaksi.Sekoita suklaan joukkoon keltuainen kerrallaan hyvin voimakkaasti vatkaten. Mausta seos sitten rommilla tai konjakilla.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kerma erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseen niin, että lopputulos jää raidalliseksi. Kaada suklaavaahto annoslaseihin ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin.
Suklaavaahto
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 170 g | taloussuklaata |
| 50 g | voita |
| 2 kpl | munankeltuaista |
| 2 rkl | (rommia tai konjakkia tai 1-2 tippaa rommiaromia) |
| 2 kpl | munan valkuaista |
| 2 dl | kuohukermaa |
Valmistus
- 1
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi nokareina. Sulata molempia hyvin miedolla lämmöllä sekoittaen sellaisenaan tai vesihauteessa eli kuumaa vettä kestävässä kulhossa poreilevan vesikattilan päällä. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Nosta seos levyltä ja jäähdytä se haaleaksi.Sekoita suklaan joukkoon keltuainen kerrallaan hyvin voimakkaasti vatkaten. Mausta seos sitten rommilla tai konjakilla.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kerma erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseen niin, että lopputulos jää raidalliseksi. Kaada suklaavaahto annoslaseihin ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























