Suklaavaahtorulla - Yhteishyvä

Suklaavaahtorulla

Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

TÄYTE:

2 dl
Kuohukermaa
200 g
Suklaata

POHJA:

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Perunajauhoja
1 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

Näin teet

1

Valmista ensin täyte. Kuumenna kattilassa kerma ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada suklaakerma puhtaaseen kulhoon ja nosta pakkaseen jäähtymään noin 15 minuutiksi.

Valmista pohja. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri sakeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa 6–7 minuuttia.

Ripottele puhtaalle leivinpaperiarkille hieman sokeria ja kumoa päälle torttupohja. Anna pohjan jäähtyä. Vatkaa sähkövatkaimella kylmä suklaakerma vaahdoksi ja levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla ja jätä saumakohta alaspäin. Nosta kylmään jähmettymään. Halutessasi siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja vuole suklaasta lastuja.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa