Suklainen isänpäiväkakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suklainen isänpäiväkakku täytetään appelsiinimarmeladilla ja suklaa-mascarponevaahdolla. Tee kakun koristeeksi halutessasi sokerimassasta hauskat viikset.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 100 g | tummaa suklaata (taloussuklaa) |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte ja kuorrute | |
| 300 g | tummaa suklaata (taloussuklaa) |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 500 g | (2 rs) mascarponejuustoa |
| 300 g | appelsiinimarmeladia |
| Kostuke | |
| 2 dl | maitoa |
| Koristeluun | |
| 250 g | mustaa sokerimassaa |
| Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | voita |
| 2 rkl | korppujauhoja |
- 1.
Tee kakkupohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm).
- 2.
Mittaa voi ja paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata seos varovasti mikrossa välillä sekoittaen (2–3 minuuttia). Voit sulattaa voin ja suklaan myös pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä seos.
- 3.
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot taikinaan. Kaada joukkoon voi-suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
- 4.
Paista kakkupohjaa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes cocktailtikulla pistettäessä taikinaa ei tartu tikkuun. Ota pohja uunista ja kumoa leivinpaperille. Anna jäähtyä.
- 5.
Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Voit sulattaa suklaan myös pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota kerma. Lisää mascarpone ja jäähtynyt suklaa. Vatkaa vaahto jämäkäksi.
- 6.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja vajaalla desillä maitoa. Levitä pohjalle puolet appelsiinimarmeladista. Levitä päälle noin 1/3 täytteestä. Nosta toinen kakkulevy päälle ja painele kevyesti. Kostuta levy. Levitä päälle loppu marmeladi ja täytettä. Kostuta kansilevy ja nosta se päälle. Painele kakkua muotoonsa. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun reunoille ja päälle.
- 7.
Muotoile sokerimassasta viiksikoristeita tai leikkaa koristeet mustasta pahvista. Aseta jokaisen koristeen sisään tikku, jonka avulla saat sen kakkuun. Anna viiksien kuivua pöydällä vähintään seuraavaan päivään ja asettele ne kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Suklainen isänpäiväkakku täytetään appelsiinimarmeladilla ja suklaa-mascarponevaahdolla. Tee kakun koristeeksi halutessasi sokerimassasta hauskat viikset.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | voita |
| 100 g | tummaa suklaata (taloussuklaa) |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte ja kuorrute | |
| 300 g | tummaa suklaata (taloussuklaa) |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 500 g | (2 rs) mascarponejuustoa |
| 300 g | appelsiinimarmeladia |
Kostuke | |
| 2 dl | maitoa |
Koristeluun | |
| 250 g | mustaa sokerimassaa |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | voita |
| 2 rkl | korppujauhoja |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Tee kakkupohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm).
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 2 rkl korppujauhoja - 2
Mittaa voi ja paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata seos varovasti mikrossa välillä sekoittaen (2–3 minuuttia). Voit sulattaa voin ja suklaan myös pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä seos.
Määrä Ainesosa 150 g voita 100 g tummaa suklaata (taloussuklaa) - 3
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot taikinaan. Kaada joukkoon voi-suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 2 1/2 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta 3 dl vehnäjauhoja - 4
Paista kakkupohjaa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes cocktailtikulla pistettäessä taikinaa ei tartu tikkuun. Ota pohja uunista ja kumoa leivinpaperille. Anna jäähtyä.
- 5
Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Voit sulattaa suklaan myös pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota kerma. Lisää mascarpone ja jäähtynyt suklaa. Vatkaa vaahto jämäkäksi.
Määrä Ainesosa 300 g tummaa suklaata (taloussuklaa) 4 dl (2 prk) vispikermaa 500 g (2 rs) mascarponejuustoa - 6
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja vajaalla desillä maitoa. Levitä pohjalle puolet appelsiinimarmeladista. Levitä päälle noin 1/3 täytteestä. Nosta toinen kakkulevy päälle ja painele kevyesti. Kostuta levy. Levitä päälle loppu marmeladi ja täytettä. Kostuta kansilevy ja nosta se päälle. Painele kakkua muotoonsa. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun reunoille ja päälle.
Määrä Ainesosa 2 dl maitoa 300 g appelsiinimarmeladia - 7
Muotoile sokerimassasta viiksikoristeita tai leikkaa koristeet mustasta pahvista. Aseta jokaisen koristeen sisään tikku, jonka avulla saat sen kakkuun. Anna viiksien kuivua pöydällä vähintään seuraavaan päivään ja asettele ne kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 250 g mustaa sokerimassaa
Muotoile sokerimassaviikset edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua.
Ravintosisältö
850
Energiaa kcal
3556
Energiaa kj
52,1 g
Rasvaa
32,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
84,0 g
Hiilihydraatteja
70,2 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
9,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
850
Energiaa kcal
3556
Energiaa kj
52,1 g
Rasvaa
32,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
84,0 g
Hiilihydraatteja
70,2 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
9,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























