Suklainen isänpäiväkakku

arvosana4/5

(6)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Suklainen isänpäiväkakku täytetään appelsiinimarmeladilla ja suklaa-mascarponevaahdolla. Tee kakun koristeeksi halutessasi sokerimassasta hauskat viikset.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gvoita
100 gtummaa suklaata (taloussuklaa)
4 kplkananmunaa
2 1/2 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte ja kuorrute

300 gtummaa suklaata (taloussuklaa)
4 dl(2 prk) vispikermaa
500 g(2 rs) mascarponejuustoa
300 gappelsiinimarmeladia

Kostuke

2 dlmaitoa

Koristeluun

250 gmustaa sokerimassaa

Vuoan voiteluun

1 rklvoita
2 rklkorppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Tee kakkupohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija noin 22 cm).

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    2 rklkorppujauhoja
  2. 2

    Mittaa voi ja paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata seos varovasti mikrossa välillä sekoittaen (2–3 minuuttia). Voit sulattaa voin ja suklaan myös pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä seos.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    100 gtummaa suklaata (taloussuklaa)
  3. 3

    Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita jauhot taikinaan. Kaada joukkoon voi-suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    2 1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    3 dlvehnäjauhoja
  4. 4

    Paista kakkupohjaa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes cocktailtikulla pistettäessä taikinaa ei tartu tikkuun. Ota pohja uunista ja kumoa leivinpaperille. Anna jäähtyä.

  5. 5

    Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Voit sulattaa suklaan myös pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota kerma. Lisää mascarpone ja jäähtynyt suklaa. Vatkaa vaahto jämäkäksi.

    MääräAinesosa
    300 gtummaa suklaata (taloussuklaa)
    4 dl(2 prk) vispikermaa
    500 g(2 rs) mascarponejuustoa
  6. 6

    Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja vajaalla desillä maitoa. Levitä pohjalle puolet appelsiinimarmeladista. Levitä päälle noin 1/3 täytteestä. Nosta toinen kakkulevy päälle ja painele kevyesti. Kostuta levy. Levitä päälle loppu marmeladi ja täytettä. Kostuta kansilevy ja nosta se päälle. Painele kakkua muotoonsa. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun reunoille ja päälle.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
    300 gappelsiinimarmeladia
  7. 7

    Muotoile sokerimassasta viiksikoristeita tai leikkaa koristeet mustasta pahvista. Aseta jokaisen koristeen sisään tikku, jonka avulla saat sen kakkuun. Anna viiksien kuivua pöydällä vähintään seuraavaan päivään ja asettele ne kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    250 gmustaa sokerimassaa

Muotoile sokerimassaviikset edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
16.10.2019
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä