Suklaiset lusikkaleivät

Arvostele resepti
24 Kappaletta

Suussa sulavat lusikkaleivät voi valmistaa myös suklaisena. Näiden herkullisten pikkuleipien välistä löytyy makea pähkinäsuklaatäyte.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai margariinia
1 1/2 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
3 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria

Väliin

1 dlpähkinäsuklaalevitettä

Pinnalle

erikoishienoa sokeria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta rasva kattilassa. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada rasva päälle. Sekoita ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi rasva-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti. Painele pala taikinaa syvän jälkiruokalusikan pesään. Irrota taikinapala työntämällä se sormella leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä pikkuleivälle notkistettua pähkinäsuklaalevitettä. Paina toinen pikkuleipä päälle ja kierittele sokerissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 1 dl Pähkinäsuklaalevitettä, Erikoishienoa sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä