Suklaiset lusikkaleivät
Ainekset
Valmistus
Kiehauta rasva kattilassa. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada rasva päälle. Sekoita ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi rasva-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti. Painele pala taikinaa syvän jälkiruokalusikan pesään. Irrota taikinapala työntämällä se sormella leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä pikkuleivälle notkistettua pähkinäsuklaalevitettä. Paina toinen pikkuleipä päälle ja kierittele sokerissa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
126
528
7,1 g
4,5 g
13,8 g
5,8 g
0,6 g
1,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
1 dl Pähkinäsuklaalevitettä,
Erikoishienoa sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli