Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaiset lusikkaleivät

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Suussa sulavat lusikkaleivät voi valmistaa myös suklaisena. Näiden herkullisten pikkuleipien välistä löytyy makea pähkinäsuklaatäyte.

Ainekset

200 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria

Väliin

1 dl
Pähkinäsuklaalevitettä

Pinnalle

Erikoishienoa sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta rasva kattilassa. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada rasva päälle. Sekoita ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi rasva-sokeriseokseen. Sekoita nopeasti. Painele pala taikinaa syvän jälkiruokalusikan pesään. Irrota taikinapala työntämällä se sormella leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä pikkuleivälle notkistettua pähkinäsuklaalevitettä. Paina toinen pikkuleipä päälle ja kierittele sokerissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

126

528

7,1 g

4,5 g

13,8 g

5,8 g

0,6 g

1,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 dl Pähkinäsuklaalevitettä,

Erikoishienoa sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli