Suklaiset piparipullat

arvosana5/5

(1)arvio
18 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Jos rakastat pullaa, suklaata ja pipareita, rakastut näihin suklaapulliin. Kierrepullien luksusversiossa on sisällä tummaa suklaata ja piparkakkutaikinaa. Yllätä joulun ajan kahvipöydässä piparkakun makuisilla suklaapullilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

2 1/2 dlmaitoa
25 gtuorehiivaa
1/2 tlsuolaa
3/4 dlsokeria
2 tlkardemummaa
1 kplkananmuna
7 dlvehnäjauhoja
75 gmargariinia

Täyte

500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
150 gtaloussuklaata

Lisäksi

1 kplkananmuna voiteluun
raesokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeiden mukaan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
  2. 2

    Anna margariinin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    75 gmargariinia
    2 1/2 dlmaitoa
    25 gtuorehiivaa
    1/2 tlsuolaa
    3/4 dlsokeria
    2 tlkardemummaa
    1 kplkananmuna
    7 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Rouhi suklaa karkeaksi. Kumoa pullataikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa tasaiseksi ja kauli 40 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä suklaarouhe pullataikinalle. Kauli piparitaikina pullataikinan kokoiseksi levyksi ja aseta se suklaarouheen päälle.

    MääräAinesosa
    150 gtaloussuklaata
    500 g(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
  4. 4

    Kääri levy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta 18 palaa ja laita palat leivinpaperille pellille. Anna pullien kohota peitettynä 15 minuuttia.

  5. 5

    Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna voiteluun
    raesokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kardemummaa, 1 kpl Kananmuna voiteluun, raesokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä