Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaiset piparipullat

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta
Jos rakastat pullaa, suklaata ja pipareita, rakastut näihin suklaapulliin. Kierrepullien luksusversiossa on sisällä tummaa suklaata ja piparkakkutaikinaa. Yllätä joulun ajan kahvipöydässä piparkakun makuisilla suklaapullilla.

Ainekset

Taikina

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
7 dl
Vehnäjauhoja
75 g
Margariinia

Täyte

500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
150 g
Taloussuklaata

Lisäksi

1 kpl
Kananmuna voiteluun
raesokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeiden mukaan.

500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
2

Anna margariinin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia.

75 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
3/4 dl
Sokeria
2 tl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
7 dl
Vehnäjauhoja
3

Rouhi suklaa karkeaksi. Kumoa pullataikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa tasaiseksi ja kauli 40 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä suklaarouhe pullataikinalle. Kauli piparitaikina pullataikinan kokoiseksi levyksi ja aseta se suklaarouheen päälle.

150 g
Taloussuklaata
500 g
(1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste)
4

Kääri levy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta 18 palaa ja laita palat leivinpaperille pellille. Anna pullien kohota peitettynä 15 minuuttia.

5

Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

1 kpl
Kananmuna voiteluun
raesokeria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask, Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2008
|
Muokattu: 19.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

281

1175

11,9 g

5,4 g

36,4 g

14,7 g

2,4 g

5,6 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kardemummaa,

1 kpl Kananmuna voiteluun,

raesokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli