Suklaiset piparipullat
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Jos rakastat pullaa, suklaata ja pipareita, rakastut näihin suklaapulliin. Kierrepullien luksusversiossa on sisällä tummaa suklaata ja piparkakkutaikinaa. Yllätä joulun ajan kahvipöydässä piparkakun makuisilla suklaapullilla.
| Taikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
| Täyte | |
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) |
| 150 g | taloussuklaata |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
| raesokeria | |
- 1.
Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeiden mukaan.
- 2.
Anna margariinin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia.
- 3.
Rouhi suklaa karkeaksi. Kumoa pullataikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa tasaiseksi ja kauli 40 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä suklaarouhe pullataikinalle. Kauli piparitaikina pullataikinan kokoiseksi levyksi ja aseta se suklaarouheen päälle.
- 4.
Kääri levy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta 18 palaa ja laita palat leivinpaperille pellille. Anna pullien kohota peitettynä 15 minuuttia.
- 5.
Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Suklaiset piparipullat
arvosana5/5
Noin 2 tuntia
Jos rakastat pullaa, suklaata ja pipareita, rakastut näihin suklaapulliin. Kierrepullien luksusversiossa on sisällä tummaa suklaata ja piparkakkutaikinaa. Yllätä joulun ajan kahvipöydässä piparkakun makuisilla suklaapullilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | tuorehiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
Täyte | |
| 500 g | (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) |
| 150 g | taloussuklaata |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna voiteluun |
| raesokeria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeiden mukaan.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) - 2
Anna margariinin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 75 g margariinia 2 1/2 dl maitoa 25 g tuorehiivaa 1/2 tl suolaa 3/4 dl sokeria 2 tl kardemummaa 1 kpl kananmuna 7 dl vehnäjauhoja - 3
Rouhi suklaa karkeaksi. Kumoa pullataikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa tasaiseksi ja kauli 40 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä suklaarouhe pullataikinalle. Kauli piparitaikina pullataikinan kokoiseksi levyksi ja aseta se suklaarouheen päälle.
Määrä Ainesosa 150 g taloussuklaata 500 g (1 pkt) piparkakkutaikinaa (pakaste) - 4
Kääri levy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta 18 palaa ja laita palat leivinpaperille pellille. Anna pullien kohota peitettynä 15 minuuttia.
- 5
Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna voiteluun raesokeria
Ravintosisältö
281
Energiaa kcal
1175
Energiaa kj
11,9 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,4 g
Hiilihydraatteja
14,7 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
281
Energiaa kcal
1175
Energiaa kj
11,9 g
Rasvaa
5,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,4 g
Hiilihydraatteja
14,7 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kardemummaa, 1 kpl Kananmuna voiteluun, raesokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























