Tee vaahtokarkkien päihin reikä terävällä veitsellä. Työnnä jokaiseen reikään suolatikku. Ole varovainen, tikut rikkoutuvat helposti liian kovassa käsittelyssä.
Paloittele suklaat omiin mikronkestäviin kulhoihinsa. Sulata suklaat mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Murustele piparkakut kolmanteen kulhoon.
Jaa sokeri muutamaan laakeaan astiaan tai isoihin mukeihin. Kasta vaahtokarkkien päät ensin suklaassa ja sen jälkeen piparkakkumurussa. Työnnä tikut sokeriin pystyyn, kunnes suklaa on kovettunut.
Vinkki: Vaahtokarkkisuolatikut ovat mainio pikkujoululahja.
Vinkki: Tarjoiluastiassa oleva sokeri on käyttökelpoista tarjoilun jälkeen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
35
145
1,7 g
0,9 g
4,3 g
3,5 g
0,1 g
0,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolatikkua,
10 kpl Piparkakkua,
1 kg Sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli