Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Kevään juhliin perinteisesti kuuluvaan voileipäkakkuun saa uutta eloa lisäämällä mukaan sushista tuttuja elementtejä. Sushi-voileipäkakussa yhdistyvät tutut kotimaiset voileipäkakun täytteet ja japanilaiset maut.
| 500 g | sushiriisiä |
| 4 kpl | arkkia sushi nori -merilevää |
| pitkä kurkkutikku | |
| 200 g | lohta |
| 12 kpl | siivua isoa vaaleaa paahtoleipää |
| 1 dl | maitoa |
| 1 pkt wasabi-tuorejuustoa | |
| 1/2 dl | soijaa |
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 2 kpl | vartta kevätsipulia |
| 5 rkl | seesaminsiemeniä |
| 8 kpl | palaa gari sushi -inkivääriä |
Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Tee kaksi sushirullaa leväarkeista, toinen kurkkutäytteellä ja toinen lohitäytteellä, tai osta kaupasta valmiita susheja. Käytä lohifileestä pieni osa sushirullan sisälle ja kuutio loput koristeiksi kakun pinnalle.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ja lado ensimmäiset 4 siivua levyksi tarjoiluastialle. Kostuta leivät maidolla.
Leikkaa kaksi merileväarkkia leipälevyn kokoiseksi. Leikkaa merileväarkkien ylimääräiset reunat ohuiksi suikaleiksi ja säästä koristeluun. Aseta toinen arkeista kostutetun leipälevyn päälle ja voitele wasabi-tuorejuustolla.
Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Kasaa päälle uusi kerros leipää, kostuta maidolla, aseta päälle toinen merileväarkki ja voitele wasabi-tuorejuustolla.
Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele taas pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Vielä kerros leipää, kostutus maidolla ja pinnalle wasabi-tuorejuustoa. Koristele kakku kurkku- ja lohi-sushirullan paloilla, kuutioidulla lohella, inkiväärillä, merileväarkin suikaleilla, kevätsipulilla ja sesam-siemenillä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kevään juhliin perinteisesti kuuluvaan voileipäkakkuun saa uutta eloa lisäämällä mukaan sushista tuttuja elementtejä. Sushi-voileipäkakussa yhdistyvät tutut kotimaiset voileipäkakun täytteet ja japanilaiset maut.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | sushiriisiä |
| 4 kpl | arkkia sushi nori -merilevää |
| pitkä kurkkutikku | |
| 200 g | lohta |
| 12 kpl | siivua isoa vaaleaa paahtoleipää |
| 1 dl | maitoa |
| 1 pkt wasabi-tuorejuustoa | |
| 1/2 dl | soijaa |
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 2 kpl | vartta kevätsipulia |
| 5 rkl | seesaminsiemeniä |
| 8 kpl | palaa gari sushi -inkivääriä |
Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Tee kaksi sushirullaa leväarkeista, toinen kurkkutäytteellä ja toinen lohitäytteellä, tai osta kaupasta valmiita susheja. Käytä lohifileestä pieni osa sushirullan sisälle ja kuutio loput koristeiksi kakun pinnalle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | sushiriisiä |
| 4 kpl | arkkia sushi nori -merilevää |
| pitkä kurkkutikku | |
| 200 g | lohta |
Leikkaa paahtoleivistä reunat ja lado ensimmäiset 4 siivua levyksi tarjoiluastialle. Kostuta leivät maidolla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | siivua isoa vaaleaa paahtoleipää |
| 1 dl | maitoa |
Leikkaa kaksi merileväarkkia leipälevyn kokoiseksi. Leikkaa merileväarkkien ylimääräiset reunat ohuiksi suikaleiksi ja säästä koristeluun. Aseta toinen arkeista kostutetun leipälevyn päälle ja voitele wasabi-tuorejuustolla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | arkkia sushi nori -merilevää |
| 1 pkt wasabi-tuorejuustoa |
Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | soijaa |
| 200 g | kylmäsavulohta |
| 2 kpl | vartta kevätsipulia |
| 5 rkl | seesaminsiemeniä |
Kasaa päälle uusi kerros leipää, kostuta maidolla, aseta päälle toinen merileväarkki ja voitele wasabi-tuorejuustolla.
Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele taas pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Vielä kerros leipää, kostutus maidolla ja pinnalle wasabi-tuorejuustoa. Koristele kakku kurkku- ja lohi-sushirullan paloilla, kuutioidulla lohella, inkiväärillä, merileväarkin suikaleilla, kevätsipulilla ja sesam-siemenillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | palaa gari sushi -inkivääriä |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
200
Energiaa kcal
838
Energiaa kj
9,1 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
200
Energiaa kcal
838
Energiaa kj
9,1 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g sushiriisiä, Pitkä kurkkutikku, 1 pkt wasabi-tuorejuustoa, 2 kpl vartta kevätsipulia, 8 kpl palaa Gari sushi -inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli