Sushi-voileipäkakku
Sushi-voileipäkakku
Yhteistyössä

Sushi-voileipäkakku

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kevään juhliin perinteisesti kuuluvaan voileipäkakkuun saa uutta eloa lisäämällä mukaan sushista tuttuja elementtejä. Sushi-voileipäkakussa yhdistyvät tutut kotimaiset voileipäkakun täytteet ja japanilaiset maut.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
500 gsushiriisiä
4 kplarkkia sushi nori -merilevää
pitkä kurkkutikku
200 glohta
12 kplsiivua isoa vaaleaa paahtoleipää
1 dlmaitoa
1 pkt wasabi-tuorejuustoa
1/2 dlsoijaa
200 gkylmäsavulohta
2 kplvartta kevätsipulia
5 rklseesaminsiemeniä
8 kplpalaa gari sushi -inkivääriä

Valmistus

  1. 1

    Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Tee kaksi sushirullaa leväarkeista, toinen kurkkutäytteellä ja toinen lohitäytteellä, tai osta kaupasta valmiita susheja. Käytä lohifileestä pieni osa sushirullan sisälle ja kuutio loput koristeiksi kakun pinnalle.

    MääräAinesosa
    500 gsushiriisiä
    4 kplarkkia sushi nori -merilevää
    pitkä kurkkutikku
    200 glohta
  2. 2

    Leikkaa paahtoleivistä reunat ja lado ensimmäiset 4 siivua levyksi tarjoiluastialle. Kostuta leivät maidolla.

    MääräAinesosa
    12 kplsiivua isoa vaaleaa paahtoleipää
    1 dlmaitoa
  3. 3

    Leikkaa kaksi merileväarkkia leipälevyn kokoiseksi. Leikkaa merileväarkkien ylimääräiset reunat ohuiksi suikaleiksi ja säästä koristeluun. Aseta toinen arkeista kostutetun leipälevyn päälle ja voitele wasabi-tuorejuustolla.

    MääräAinesosa
    4 kplarkkia sushi nori -merilevää
    1 pkt wasabi-tuorejuustoa
  4. 4

    Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsoijaa
    200 gkylmäsavulohta
    2 kplvartta kevätsipulia
    5 rklseesaminsiemeniä
  5. 5

    Kasaa päälle uusi kerros leipää, kostuta maidolla, aseta päälle toinen merileväarkki ja voitele wasabi-tuorejuustolla.

  6. 6

    Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele taas pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

  7. 7

    Vielä kerros leipää, kostutus maidolla ja pinnalle wasabi-tuorejuustoa. Koristele kakku kurkku- ja lohi-sushirullan paloilla, kuutioidulla lohella, inkiväärillä, merileväarkin suikaleilla, kevätsipulilla ja sesam-siemenillä.

    MääräAinesosa
    8 kplpalaa gari sushi -inkivääriä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g sushiriisiä, Pitkä kurkkutikku, 1 pkt wasabi-tuorejuustoa, 2 kpl vartta kevätsipulia, 8 kpl palaa Gari sushi -inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
11.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025