Valmista sushiriisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Tee kaksi sushirullaa leväarkeista, toinen kurkkutäytteellä ja toinen lohitäytteellä, tai osta kaupasta valmiita susheja. Käytä lohifileestä pieni osa sushirullan sisälle ja kuutio loput koristeiksi kakun pinnalle.
Leikkaa paahtoleivistä reunat ja lado ensimmäiset 4 siivua levyksi tarjoiluastialle. Kostuta leivät maidolla.
Leikkaa kaksi merileväarkkia leipälevyn kokoiseksi. Leikkaa merileväarkkien ylimääräiset reunat ohuiksi suikaleiksi ja säästä koristeluun. Aseta toinen arkeista kostutetun leipälevyn päälle ja voitele wasabi-tuorejuustolla.
Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Kasaa päälle uusi kerros leipää, kostuta maidolla, aseta päälle toinen merileväarkki ja voitele wasabi-tuorejuustolla.
Nostele päälle kypsää sushiriisiä, painele tasaiseksi kerrokseksi ja voitele riisi soijalla. Levitä riisin päälle kerros kylmäsavulohta ja ripottele taas pinnalle ohueksi viipaloitua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Vielä kerros leipää, kostutus maidolla ja pinnalle wasabi-tuorejuustoa. Koristele kakku kurkku- ja lohi-sushirullan paloilla, kuutioidulla lohella, inkiväärillä, merileväarkin suikaleilla, kevätsipulilla ja sesam-siemenillä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
838
200
9,1 g
2,2 g
16,5 g
1,0 g
2,1 g
12,0 g
1,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g sushiriisiä,
Pitkä kurkkutikku,
1 pkt wasabi-tuorejuustoa,
2 kpl vartta kevätsipulia,
8 kpl palaa Gari sushi -inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli