Taateli-suklaakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Taateli-suklaakakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Maukas taateli-suklaakakku on ihana kahvipöydän herkku. Kaunis kuivakakku viimeistellään suklaakuorrutteella.

Ainekset

250 g
(1 pkt) kivettömiä taateleita
2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1/2 dl
Rommia, konjakkia tai omenamehua
200 g
Margariinia
100 g
Suklaata
3 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Jauhettua kardemummaa

kuorrutus

1/2 dl
Kuohukermaa
100 g
Tummaa suklaata

vuokaan

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele taatelit. Keitä vedessä sokerin kanssa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos soseutuu. Ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon alkoholi tai mehu, rasva ja rouhittu suklaa. Anna jäähtyä.

250 g
(1 pkt) kivettömiä taateleita
2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1/2 dl
Rommia, konjakkia tai omenamehua
200 g
Margariinia
100 g
Suklaata
2

Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,5 l). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa ja anna jäähtyä.

3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Jauhettua kardemummaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
Margariinia
Korppujauhoja
3

Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja valuta kakun päälle.

1/2 dl
Kuohukermaa
100 g
Tummaa suklaata
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

966

231

10,9 g

4,0 g

27,4 g

18,6 g

1,6 g

3,6 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

1 tl Jauhettua kardemummaa,

Margariinia,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli