Taateli-suklaakakku

arvosana5/5

(1)arvio
20 Palaa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Suklainen taatelikakku valmistuu helposti sekoittamalla ilman sähkövatkainta. Kaunis, kevyesti kardemummalla maustettu kahvikakku viimeistellään suklaakuorrutteella.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(1 ps) pehmeitä taateleita
2 dlvettä
2 dlsokeria
200 gvoita
3 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tljauhettua kardemummaa

Kuorrutus

1/2 dlkuohukermaa
100 gtummaa suklaata

Vuokaan

voita
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Paloittele taatelit. Keitä vesi, taatelit ja sokeri pehmeäksi soseeksi, noin 15 minuuttia. Voit tarvittaessa soseuttaa seoksen sauvasekoittimella. Sekoita lämpimään seokseen rasva paloina. Anna seoksen jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pehmeitä taateleita
    2 dlvettä
    2 dlsokeria
    200 gvoita
  2. 2

    Voitele ja korppujauhota torvivuoka (1,5 l).

    MääräAinesosa
    voita
    korppujauhoja
  3. 3

    Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita taikinan joukkoon yksitellen munat, sitten jauhot ja kardemumma. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tljauhettua kardemummaa
    4 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    3 kplkananmunaa
  4. 4

    Tee kuorrutus. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja lusikoi se kakun pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkuohukermaa
    100 gtummaa suklaata

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl jauhettua kardemummaa, voita, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
17.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä