
Taateli-suklaakakku
Ainekset
Valmistus
Paloittele taatelit. Keitä vesi, taatelit ja sokeri pehmeäksi soseeksi, noin 15 minuuttia. Voit tarvittaessa soseuttaa seoksen sauvasekoittimella. Sekoita lämpimään seokseen rasva paloina. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Voitele ja korppujauhota torvivuoka (1,5 l).
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita taikinan joukkoon yksitellen munat, sitten jauhot ja kardemumma. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
Tee kuorrutus. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja lusikoi se kakun pinnalle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
221
923
11,6 g
7,0 g
24,9 g
15,2 g
1,4 g
3,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl jauhettua kardemummaa,
voita,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli