Paloittele taatelit. Keitä vedessä sokerin kanssa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos soseutuu. Ota pois liedeltä.
Sekoita joukkoon alkoholi tai mehu, rasva ja rouhittu suklaa. Anna jäähtyä.
Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,5 l). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa ja anna jäähtyä.
Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja valuta kakun päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
231
966
10,9 g
4,0 g
27,4 g
18,6 g
1,6 g
3,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Jauhettua kardemummaa,
Margariinia,
Korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli