Taateli-suklaakakku
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suklainen taatelikakku valmistuu helposti sekoittamalla ilman sähkövatkainta. Kaunis, kevyesti kardemummalla maustettu kahvikakku viimeistellään suklaakuorrutteella.
| 200 g | (1 ps) pehmeitä taateleita |
| 2 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 200 g | voita |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | jauhettua kardemummaa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | tummaa suklaata |
| Vuokaan | |
| voita | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Paloittele taatelit. Keitä vesi, taatelit ja sokeri pehmeäksi soseeksi, noin 15 minuuttia. Voit tarvittaessa soseuttaa seoksen sauvasekoittimella. Sekoita lämpimään seokseen rasva paloina. Anna seoksen jäähtyä hetki.
- 2.
Voitele ja korppujauhota torvivuoka (1,5 l).
- 3.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita taikinan joukkoon yksitellen munat, sitten jauhot ja kardemumma. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
- 4.
Tee kuorrutus. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja lusikoi se kakun pinnalle.
Taateli-suklaakakku
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Suklainen taatelikakku valmistuu helposti sekoittamalla ilman sähkövatkainta. Kaunis, kevyesti kardemummalla maustettu kahvikakku viimeistellään suklaakuorrutteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) pehmeitä taateleita |
| 2 dl | vettä |
| 2 dl | sokeria |
| 200 g | voita |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | jauhettua kardemummaa |
Kuorrutus | |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | tummaa suklaata |
Vuokaan | |
| voita | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Paloittele taatelit. Keitä vesi, taatelit ja sokeri pehmeäksi soseeksi, noin 15 minuuttia. Voit tarvittaessa soseuttaa seoksen sauvasekoittimella. Sekoita lämpimään seokseen rasva paloina. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pehmeitä taateleita 2 dl vettä 2 dl sokeria 200 g voita - 2
Voitele ja korppujauhota torvivuoka (1,5 l).
Määrä Ainesosa voita korppujauhoja - 3
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita taikinan joukkoon yksitellen munat, sitten jauhot ja kardemumma. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 tl jauhettua kardemummaa 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 3 kpl kananmunaa - 4
Tee kuorrutus. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja lusikoi se kakun pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl kuohukermaa 100 g tummaa suklaata
Ravintosisältö
221
Energiaa kcal
923
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,9 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
221
Energiaa kcal
923
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,9 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl jauhettua kardemummaa, voita, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























