Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Taateli-suklaakakku

Taateli-suklaakakku

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Suklainen taatelikakku valmistuu helposti sekoittamalla ilman sähkövatkainta. Kaunis, kevyesti kardemummalla maustettu kahvikakku viimeistellään suklaakuorrutteella.

Ainekset

200 g
(1 ps) pehmeitä taateleita
2 dl
vettä
2 dl
sokeria
200 g
voita
3 kpl
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua kardemummaa

Kuorrutus

1/2 dl
kuohukermaa
100 g
tummaa suklaata

Vuokaan

voita
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele taatelit. Keitä vesi, taatelit ja sokeri pehmeäksi soseeksi, noin 15 minuuttia. Voit tarvittaessa soseuttaa seoksen sauvasekoittimella. Sekoita lämpimään seokseen rasva paloina. Anna seoksen jäähtyä hetki.

200 g
(1 ps) pehmeitä taateleita
2 dl
vettä
2 dl
sokeria
200 g
voita
2

Voitele ja korppujauhota torvivuoka (1,5 l).

voita
korppujauhoja
3

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita taikinan joukkoon yksitellen munat, sitten jauhot ja kardemumma. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

1 tl
jauhettua kardemummaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3 kpl
kananmunaa
4

Tee kuorrutus. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja lusikoi se kakun pinnalle.

1/2 dl
kuohukermaa
100 g
tummaa suklaata
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.7.2018
|
Muokattu: 28.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

221

923

11,6 g

7,0 g

24,9 g

15,2 g

1,4 g

3,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl jauhettua kardemummaa,

voita,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli