Paloittele taatelit. Keitä vedessä sokerin kanssa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos soseutuu. Ota pois liedeltä. Sekoita joukkoon alkoholi tai mehu, rasva ja rouhittu suklaa. Anna jäähtyä.
Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,5 l). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa ja anna jäähtyä.
Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja valuta kakun päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
966
231
10,9 g
4,0 g
27,4 g
18,6 g
1,6 g
3,6 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä,
1 tl Jauhettua kardemummaa,
Margariinia,
Korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli