Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Taateli-suklaakakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Maukas taateli-suklaakakku on ihana kahvipöydän herkku. Kaunis kuivakakku viimeistellään suklaakuorrutteella.

Ainekset

250 g
(1 pkt) kivettömiä taateleita
2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1/2 dl
Rommia, konjakkia tai omenamehua
200 g
Margariinia
100 g
Suklaata
3 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Jauhettua kardemummaa

Kuorrutus

1/2 dl
Kuohukermaa
100 g
Tummaa suklaata

Vuokaan

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele taatelit. Keitä vedessä sokerin kanssa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos soseutuu. Ota pois liedeltä.

250 g
(1 pkt) kivettömiä taateleita
2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
2

Sekoita joukkoon alkoholi tai mehu, rasva ja rouhittu suklaa. Anna jäähtyä.

1/2 dl
Rommia, konjakkia tai omenamehua
200 g
Margariinia
100 g
Suklaata
3

Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,5 l). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa ja anna jäähtyä.

3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Jauhettua kardemummaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
Margariinia
Korppujauhoja
4

Kiehauta kerma kattilassa. Nosta syrjään. Lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja valuta kakun päälle.

1/2 dl
Kuohukermaa
100 g
Tummaa suklaata
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

231

966

10,9 g

4,0 g

27,4 g

18,6 g

1,6 g

3,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua kardemummaa,

Margariinia,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli